Hlavní navigace

Názor k článku AJAX od František Brakon - Tobě ty zdrojáky v článku nepřijdou dost "komplet"??...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2005 9:15

    František Brakon (neregistrovaný)
    Tobě ty zdrojáky v článku nepřijdou dost "komplet"?? Nestíhám se divit dnešní době, kdy se nikdo nesnaží něco sám vymyslet, ale všechno chce dostat pod nos v prefabrikované podobě. Open source na jedné straně pomáhá rozšiřování vědomostí, na druhé straně vědomosti zabíjí.

    Když jsem chtěl před deseti lety 3D engine, musel jsem si nastudovat trigonometrii, matice, vektorové operace a pak něco sám zkusit napsat. Dnes? Stačí zadat do googlu a zdroják se už stahuje.

    Pan "spud" to jen potvrzuje. Místo aby si stěžoval, že je článek příliš přímočarý, nezabývá se technickými detaily, není tam zmíněna podpora prohlížečů, nedostatky metody "AJAX", jak se to dá dělat jinak, na co dát pozor, jak vyřešit funkčnost tlačítka "back"...., tak chce KOMPLETNÍ ZDROJÁK!!!

    Možná by se hodilo udělat anketu - je článek blbý proto, (a) že se nesnaží přiblížit podstatu technologie, ale je to jenom popis řešení "Takhle mi to v IE6 funguje", anebo je blbý proto, (b) že v něm chybí "komplet zdroják případně online ukázka"????