Hlavní navigace

Borland oznámil strategii vývoje nástrojů pro tvorbu aplikací v jazyce C++ pro rok 2002

29. 1. 2002
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Cílem je zjednodušení a zrychlení vývoje aplikací v jazyce C++ na různých platformách a zařízeních.

LINUXWORLD, New York, USA – 28.1.2002 – Společnost Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) oznámila svou strategii rozšíření vývoje nástrojů pro rychlou tvorbu aplikací v jazyce C++ pro rok 2002. Analytická společnost IDC odhaduje, že na celém světě je více než 2,6 milionu vývojářů v C++, díky nimž je C++ světově nejpoužívanějším vývojovým jazykem. Borland zahajuje svou strategii pro rok 2002 oznámením plánu přinést na trh řešení pro rychlý vývoj aplikací v jazyce C++ pro operační systém Linux v prvním pololetí tohoto roku. Toto oznámení upevňuje pokračující firemní závazek nabízet komunitě vývojářů v C++ pružné vývojové prostředí nejlepší ve své třídě.

Dále společnost Borland v tomto roce očekává uvolnění produktu Borland C++Builder 6 pro rychlý vývoj aplikací pro elektronické obchodování (e-business) pro platformu Windows s podporou webových služeb ve skutečném vizuálním vývojovém prostředí jazyka C++. Nová verze již mnohokrát oceněného řešení umožní okamžitou přenositelnost aplikací mezi OS Windows a Linux ve skutečném vizuálním vývojovém prostředí jazyka C++. Borland také v současnosti plánuje nové vývojové prostředí C++ pro platformu založenou na operačním systému Symbian pro aplikace určené pro mobilní zařízení. Nabídkou těchto produktů, které budou všechny dostupné v průběhu roku 2002, naplňuje Borland závazek poskytovat svobodnou volbu firmám všech velikostí vyvíjet aplikace příští generace.

„C++ je vedoucí jazyk pro tvorbu aplikací preferovaný vývojáři po celém světě a Linux je operační systém, který se stal pro vývojáře v posledních letech velice populární. Libovolná společnost, která poskytne webové služby společně s nástrojem, jenž přenese C++ na platformu Linuxu, se může připravit na enormní nárůst poptávky a dramatického pokroku vývoje v C++“, řekl Rikki Kirzner, ředitel průzkumu vývoje a nasazení aplikací u společnosti IDC. „Strategie a řešení nástrojů podporujících jak Linux, tak možnosti webových služeb, naplní rostoucí požadavky vývojářů i celých podniků.“

Společnost Borland, dlouho uznávaná jako dodavatel otevřených standardů a poskytovatel technologií nezávislých na platformě, se opět stává hlavní volbou pro podniky vytvářející aplikace na zvolených platformách. Borland jako vůbec první společnost poskytuje prostředí pro rychlý vývoj aplikací pro tvorbu a nasazení webových služeb na platformě Linux pomocí produktu Borland Kylix 2 a na platformě Windows pomocí Delphi 6. Nyní plánuje řešení rychlého vývoje aplikací (RAD), umožňujícího současný vývoj aplikací pro OS Linux a Windows v jazyce C++. Borland očekává, že bude první, kdo nabídne možnost využití webových služeb při řešení rychlého vývoje aplikací v jazyce C++ a tím rozšíří možnosti vývoje podnikům všech velikostí.

„Strategie společnosti Borland v oblasti C++ pro Linux odpovídá našemu stávajícímu závazku přinést vývojářům zdokonalení na platformě a jazyku, který si sami zvolí“, řekl Simon Thornhill, viceprezident a ředitel divize RAD u společnosti Borland. „Borland zaznamenal obrovskou poptávku po řešení vývoje v C++ ze strany vývojářské komunity, kterou vyslyšel a uvede ji v život v průběhu roku 2002.“

Pro více informací o strategii společnosti Borland v oblasti C++, Linuxu a webových služeb můžete navštívit stánek č.1371 na výstavě LinuxWorld v Jacob K. Javits centru, New York, USA, 30. ledna – 1. února 2002.

O společnosti Borland

Společnost Borland Software Corporation je vedoucí poskytovatel technologie používané k vývoji, provozu a integraci softwarových aplikací. Dodává ve své třídě nejlepší technologická řešení zaměřená na univerzálnost. Borland umožňuje společnostem všech velikostí přechod na webové rozhraní při současném využití stávajících systémů. Poskytuje též zákazníkům od nejvýznamnějších společností Fortune 1000 až po “borlandský národ”, sestávající se z milionů vývojářů, svobodu ve vyvíjení aplikací, jejich nasazení na jakémkoliv místě a jejich integrování a ovládání po celém světě. Řešení společnosti Borland umožňují organizacím zvyšovat produktivitu a dodávat výkonnější projekty rychleji a v mezích rozpočtu při současně snížené celkové ceně vlastnictví.

Společnost Borland byla založena v roce 1983 a má své ředitelství ve městě Scotts Valley, California a operuje po celém světě včetně České republiky a Slovenské republiky.

Poznámka: Název Borland a názvy všech jeho produktů jsou ochranné značky nebo registrované ochranné značky společnosti Borland Software Corporation. Všechny ostatní názvy společností nebo produktů jsou ochranné značky nebo registrované ochranné značky jejich příslušných vlastníků.

root_podpora

Borland s.r.o.
Francouzská 30, 120 00 Praha 2
tel.: +420 2 2598 7050, fax: +420 2 2598 7060
e-mail: info@borland.cz
http://www.bor­land.cz/
http://shop.bor­land.cz/

Borland Slovakia s.r.o.
Trnavská cesta 80, 821 02 Bratislava
tel.: +421 2 4445 5444, fax: +421 2 4445 5444
e-mail: info@borland.sk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku