Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Debian vs Mozilla: systém bez Firefoxu od n/a - Autoři některých komentářů tady předpokládají přesun Firefoxu do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 10. 2006 18:52

    n/a (neregistrovaný)
    Autoři některých komentářů tady předpokládají přesun Firefoxu do non-free repository (čehož bychom si já a asi většina ostatních lidí ani nevšimli), ale nebyl by tam pořád stejný problém? Pokud změní jméno, může zustat i ve standardním repo., ale bez změny jména (která se podle článku neuskuteční) a se zachováním změn v kódu by pořád nevyhovoval Mozillí licenci, kam ho Debian zařadí je úplně jedno.

    Taky by mě zajímalo, jak bude tedy vyřešeno odstranění instalací Firefoxu ze systémů. Jak bylo v článku naznačeno, jeho prosté zmizení z repozitářů není rozumné řešení -- pokud by si toho někdo nevšiml, tak mu zůstane neopatchovaný Firefox už napořád. Bude tedy až zastarán nějakým tím Iceweaselem a do té doby se nic dít nebude?
  • 10. 10. 2006 19:15

    Lukáš Lalinský (neregistrovaný)
    Uživatelské balíčky nie sú problem, pretože tam si nikto nebude dávať námahu s backportovaním zmien do historockých verzií, patchovaním chýb alebo s tým že licencia loga nie je kompatibliná s DFSG. Proste to bude non-free balíček originálneho Firefoxu. Udržiavať premenovaný balíček v Debiane, by znamenalo úplne zbytočnú námahu pri každej novej oficiálnej verzií.

    A odstránenie Firefoxu zo systému nie je problém Debianu, ten iba nemá právo distribuovať patchovaný Firefox pod týmto názvom. To čo majú uživatelia nainštalované na svojich systémoch je ich vec.
  • 10. 10. 2006 19:19

    n/a (neregistrovaný)
    To zní rozumně, děkuji za vysvětlení.