Hlavní navigace

Názor k článku Dell zjednoduší správu ovladačů v Linuxu od LO - Ano, color management je při tisku z Windows...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 10. 2007 19:10

    LO (neregistrovaný)
    Ano, color management je při tisku z Windows velmi dobře vidět. Výtisky z Linuxu jsou pravidelně barevně daleko horší.

    Zvát X11 grafickým subsystémem je poněkud nadsazené. Zastaralá technologie, mizerně dokumentovaná (extensions, bug to bug compatibility), podporuje pouze obrazovku... GDI je proti tomu technologický orgasmus. Samozřejmě byste ale musel znát alespoň architekrutu X11 a GDI. Několikrát jsem tu o tom, najděte si to. Color management má s grafickým susbytémem společné to, že je jeho součástí.

    Ano, doma vám 24 bitů stačí. V práci ne. Co s tím? Mít doma aplikace domácí platformu a domácí SW, a v práci pracovní platformu a pracovní SW? Jednu platformu pro hry, další pro kancelářskou práci, další pro DTP, a ještě jinou pro řízení technologických procesů? Daleko efektivnější je mít jednu platformu, která pokryje velkou většinu praktických potřeb.

    Dominantní platforma znamená, že na jakémkoliv stroji spustíte obrovskou hromadu SW. Když napíšete SW pro dominantní platformu, máte stovky milionů potenciálních zákazníků. Když napíšete SW pro platformu, kterou používá 1% uživatelů, máte daleko horší pozici. Obecně jedna platforma má řadu technických výhod.

    Já si užil BSOD s necertifikovaným HW i s certifikovaným. A protože jsem dost zkušený, velmi dobře vím, jak velký rozdíl to je. Chápu, že to nemůže vidět každý. Dál šťastně kupujte HW podle typu čipsetu, a pak se divte, že je nekvalitní, půlka věcí neběhá, drivery jsou mizerné atd.