Hlavní navigace

Idoox demonstroval interoperabilitu svých produktů založených na Web Services

24. 5. 2001
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Praha, 23. května 2001 - Společnost Idoox, poskytovatel infrastruktury pro Web Services (webovské služby), spolupracuje se společnostmi Microsoft, IBM, Hewlett-Packard a dalšími na vzájemné kompatibilitě svých produktů založených na Web Services.

Idoox se v průběhu letošního roku pravidelně zúčastňoval setkání vedoucích inženýrů Web Service platforem. Výsledky společné práce byly demonstrovány na konferenci NetWorld/Interop, která se konala od 6. do 11. května 2001 v americkém Las Vegas.

Přední dodavatelé Web Services platforem vytvořili simulaci virtuálního obchodu, ve které byly použity produkty všech zúčastněných společností. Společně vyvinutá aplikace demonstrovala jeden z největších přínosů architektury Web Services – efektivní integraci produktů založených na rozdílných technologiích a platformách. Každý z účastníků implementoval jak serverovou, tak klientskou aplikaci virtuálního obchodu. K vývoji aplikací byly použity nejrůznější technologie od Java přes JavaScript, Perl, C++ až po ASP. Aplikace umožňovala provést dotaz na cenu zvoleného zboží a zpracovat následnou objednávku. Jednotlivé virtuální obchody byly referencovány vyhledávací službou. Interoperabilita byla testována systémem „každý s každým“ – všechny klientské aplikace byly testovány proti všem serverovým.

„Vzájemná kompatibilita implementací založených na XML protokolu SOAP je nutnou podmínkou úspěchu nové architektury Web Services. Pravidelná setkání vedoucích dodavatelů těchto technologií umožňují udržovat interoperabilitu na vysoké úrovni.“ řekl Radovan Janeček, technický ředitel společnosti Idoox.

O společnosti Idoox

Idoox (www.idoox.cz) vyvíjí infrastrukturu, která umožňuje vývoj, publikování, vyhledávání a použití webovských služeb. Cílem společnosti Idoox je umožnit podnikům efektivně řídit komunikaci se zákazníky, dodavateli a partnery, a to pomocí standardní architektury webovských služeb. Software a služby, které Idoox nabízí, umožňují společnostem rychle a bezpečně vstoupit do světa webovských služeb. Produkty společnosti Idoox lze snadno integrovat s řešeními třetích stran a zpřístupnit v podobě otevřených, na standardech založených komponent.

Idoox je registrovaná ochranná značka společnosti Idoox. Všechny ostatní ochranné značky nebo registrované ochranné značky jsou majetkem jejich příslušných vlastníků.

Kontakt:

root_podpora

Jana Kulísková
CoLin s.r.o.
Tel.: +420 2 838 90 139
 jana.kuliskova@colin.cz

Zdeněk Svoboda
Idoox, Marketing Director
Tel.: +420 2 7201 9514
 zdenek.svoboda@idoox.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku