Hlavní navigace

Internet Info ohlašuje spojení s významným partnerem

9. 7. 2002
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Praha, 9. července 2002 - Společnost Internet Info uzavřela dohodu o spojení se sdružením 4Web, které v českém Internetu provozuje servery Root.cz, Navrcholu.cz a Woko.cz. Vedle významného posílení portfolia obsahových serverů by měl tento krok přinést také další rozšíření aktivit v oblasti konzultačních služeb.

Sdružení 4Web založili v roce 1998 Tomáš a Michal Krausovi se záměrem vytvořit a provozovat systém pro měření návštěvnosti webových stránek s názvem Navrcholu.cz. O rok později se jejich aktivity rozšířily o službu Woko.cz a zpravodajský server Root.cz, který se věnuje Linuxu.

„Naše servery si za dobu své existence získaly pevnou základnu pravidelných čtenářů a uživatelů, jejichž počet přesahuje sto tisíc měsíčně. Od spojení se společností Internet Info si slibujeme především další využití tohoto potenciálu,“ říká jeden ze zakladatelů 4Webu Tomáš Krause.

Server Root je nejvýznamnějším česky psaným médiem o Linuxu a otevřeném softwaru, jeho návštěvnost se pohybuje kolem 3.000 unikátních IP denně a nejúspěšnější články si přečte přes 10 tisíc čtenářů. Jasnou jedničkou ve své oblasti je také systém Navrcholu, který měří návštěvnost více než 25 tisícům webových stránek, mezi něž patří například i Mobil.cz, Email.cz, Seznamka.cz a další.

„Díky fúzi s 4Webem se naše portfolio rozšíří o servery, které mají mezi internetovou komunitou velmi dobré jméno. Jedná se navíc o vhodné doplnění naší skupiny specializovaných médií, jako je Lupa.cz nebo Měšec.cz, což odpovídá naší dlouhodobé strategii. Spojení s technologicky silným partnerem nám umožní i rozvoj dalších aktivit, které dosud stály mimo hlavní záběr, jako jsou například studie trhu či oblast konzultací,“ říká Marek Antoš, ředitel společnosti Internet Info.

Oba zakladatelé sdružení 4Web získají v rámci transakce podíl ve společnosti Internet Info a budou se i nadále starat o rozvoj dosavadních aktivit.

O společnosti Internet Info, s. r. o.

Společnost Internet Info, s.r.o., provozovuje v českém Internetu 11 obsahových serverů, mezi něž patří například Lupa, Měšec, Root, Navrcholu, Slunečnice a další. Věnuje rovněž konzultacím v oblasti internetového obsahu a poskytovatelů internetového připojení. Společnost má nyní devatenáct interních pracovníků, řadu externích spolupracovníků a ke své činnost využívá dlouholetých zkušeností z prostředí českého Internetu. Založena byla v roce 1998 a její obrat v loňském roce přesáhl 11 milionů korun, což představuje nárůst o 175 procent oproti předchozímu období. V rámci přehledu FAST 50, na který společnost Deloitte&Touche zařazuje padesát nejrychleji rostoucích technologických firem ve střední a východní Evropě, obsadila v celkovém žebříčku 3. místo, z českých firem byla vyhodnocena jako nejlepší.

root_podpora

Pro bližší informace prosím kontaktujte:

Marek Antoš, ředitel společnosti
Internet Info, s.r.o., Na Strži 5, 140 00 Praha 4
Tel. 02/4144 1695, fax 02/4144 1697
E-mail: antos@iinfo.cz, web http://www.iin­fo.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku