Hlavní navigace

Názory k článku Jak na LaTeX: tabulky I

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2001 16:56

    Sany (neregistrovaný)

    Nemate nekdo zkusenosti s Lyxem pro win.Dival jsem se na www.lyx.org a tam se pise o Lyx pro win,ale ta instalace mi prijde docela slozita.
    Jinak jeste resim problemy s CZ v Lyxu pro Linux.Nemate nekdo zkusenosti s nastavovanim cestiny v linuxu a lyxu?Nastavil jsem vsechny iso sady na xxxx-2,ale ceske znaky na klavesach 2-6 mi stale nejedou.Linux R.H. 7.1.
    Diky moc .
    Sany

  • 6. 9. 2001 9:20

    matous cervenka (neregistrovaný)

    Co se lyxu pod win tyka tak na strance
    http://www.fh-hannover.de/mbau/tim/hentschel/lyx/index.htm
    je vsechno co potrebujete. Par podrobnosti muzete najit na me strance http://www.ekf.vsb.cz/KAT/K156/MC/latex/ v sekci "wysiwyg". V instalaci delaji problemy davky, ktere tam autor ma nastavene na svuj pocitac -- na sve cesty. Podivejte se na vsechny soubory s koncovkou .bat a tam najdete problemy. Nicmene lyx pod win nedoporucuji pouzivat, nebot je to silne nestabilni (aspon ja s tim mam ty zkusenosti, nemusi to byt pravda:-).

    Linuxova verze je v pohode, doporucuji vsak spise instalovat klyx, ktery ma mnohem hezci vzhled. Blbe se to hleda, nebot domovske stranky byly zruseny ale ja jsem kdysi zkusil http://www.penguin.cz/rpm2html/ a mel jsem uspech. Cestina v (k)lyxu se resi tak ze nejprve musite prepnout v kde (gnome nepouzivam) ceskou klavesnici na anglickou a potom v menu lyxu vybrat ceskou klavesnici.

    Vice vam neporadim, nebot po pocatecnim nadseni jsem wysiwyg editory zavrhnul. Nevite nahodou jak vlozit rovnici tak aby se cislovala, tedy begin/end equation prostredi?