Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: Carlos a Chico od Yokotashi - > "Zavedou-li skolne, dane stejne nesnizi." -- No...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2006 10:41

    Yokotashi (neregistrovaný)
    > "Zavedou-li skolne, dane stejne nesnizi." -- No comment

    chces se vsadit?

    > Rozhodne to neni vyhodnejsi. Za prvne dalkove studium neni tak intenzivni a pokud se ma udelat dobre, je mnohem drazsi. ...

    Dobra demagogie ... dalkove studium je o tom, ze student studuje sam z ucebnic a kdyz nevi, tak se pta, kontak se spoluzaky je dostatecny po mailu. To s tim kontrolovanim byl zert, nebo jsi nikdy nestudoval na VS? Zkousky jsou stejne pro denni i dalkove.

    > ... clovek by mel intenzivne studovat, aby nacerpal vedomosti a ...

    Aha, asi jsi fakt na VS nebyl ... tam se dozvis ZE NECO EXISTUJE, JAK SE TO JMENUJE, KDE JE KNIHOVNA a KDO TOMU ROZUMI ... jo a jeste tam je dulezita MATEMATIKA. Pak se dozvis spoustu veci, ktere uz vis (zajimas-li se o obor), nebo ktere jsou k nicemu (pripadne oboji najednou). Nikdo si stejne nepamatuje pul roku po zkousce detaily, ale on princip, nazev a nazev skript bohate staci, je-li zapotrebi to pouzit.

    > "Definuj nadprumerny plat." -- plat, ktery je vic, nez prumerny plat (vyhlasovany CSU nebo CNB).

    a proc zrovna z nej? uznavam, ze to je lepsi kriterium, nez zadne, ale znamena to, ze lidi, kteri vystuduji nejaky neprilis ohodnoceny obor studium ani splacet nezacnou a studenti napr. IT budou mit mene, nez kdyby sli pracovat rovnou po stredni skole. Ten motivacni faktor mi tam nejak chybi ...

    > a jeste bych dodal, ze kdo chce psa biti, hul si vzdycky najde.

    ani ne ...

    Kdyz bude na vyber, jestli (v dnesnich cenach) semestr denne za 14000 (to je realita), nebo semestr dalkove za cca 3000-4000 (to muze zaplatit kazdy dalkovy student a odpovida to tomu, jak casto v te skole je a kolik je mu venovano usili), nebo ten system s prumernym platem a clovek si bude moci pred studiem vybrat co bude chtit, tak proc ne?