Hlavní navigace

Názor k článku Komiks: úplně svobodný a otevřený telefon od JS - ad 1. S uzkosti z ceho? Mozna proto,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2008 8:10

    JS (neregistrovaný)
    ad 1. S uzkosti z ceho? Mozna proto, ze jsi ocekaval nejakou okamzitou zasadni zmenu a zadne problemy. Ja mam taky uzkosti, ze strachu, ze se neco pokazi, ze neco udelam spatne, ze nekdo jiny neco udela spatne.. Ale clovek se musi snazit tomu vzdorovat. A cim vic tomu vzdoruje, tim je to snazsi. Ale chapu, ze je tezke delat neco, na co clovek nema talent, a citit u toho (vzdycky) uspokojeni. Ovsem, kdo nic nedela, nic nezkazi. Delat veci spatne je normalni.

    Nicmene, nechapu, proc by jenom zmenit pohled na svet z fatalismu na optimismus muselo vest na uzkost. Ja si myslim, ze spis naopak.

    2. V tomto pripade "osobnosti" nemyslim jenom psychologickou osobnost nebo osobnost v uzkem smyslu jak to chapes ty, ale celkove, jak je ten clovek zajimavy, jak se zajima o svet kolem sebe, co vsechno dovede, atd. A to jsou veci, ktere se narozdil od vzhledu zmenit daji.

    3. Tak nejdi do vztahu z zadnou vyhlidkou. Vetsina lidi to tak stejne dela. Ty na sebe mas prilis velke naroky (tedy jenom v urcitem smyslu, kdybys opravdu mel velke naroky, tak na sobe delas), a z toho pak plyne ta uzkost. Navic, lidi se meni, tobe jednou taky zacnou tikat biologicke hodiny a zacnes ty deti chtit mit. A pak mozna budes rad, ze jsi nasel tu pravou, i kdyz sis na zacatku myslel, ze s ni deti vubec nechces.