Hlavní navigace

Názor k článku Linux Mint 13 „Maya“: Ubuntu s příchutí skořice od Milan Jurik - Prosím, nedělejte za mě shnilého zaostalce :-) Nezavrhuju...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2012 10:35

    Milan Jurik (neregistrovaný)

    Prosím, nedělejte za mě shnilého zaostalce :-) Nezavrhuju automaticky, vyvinul jsem dostatečně dlouhou snahu přijít Gnome 3 na chuť, intenzivně jsem jej užíval několik týdnů pracovně, snažil se jej různě vylepšovat, a opravdu jsem nenašel nic, co by mi přidalo na efektivitě, naopak mne brzdily přímo základy shellu. To, že se odmítám učit hromady klávesových zkratek vyplývá z toho, že asi na rozdíl od vás, užívám spoustu různých systémů, prostředí a aplikací. Ne vždy proto, že bych chtěl. A tak mne zajímají pouze ty zkratky, které jsou široce rozšířeny. Nepotřebuji exhibovat s tím, že "umím stovky zkratek pro vi a emacs".

    S těmi aplikacemi to není žádná hloupost. Ano, můžu pouštět Epiphany ve fvwm, tak jako můžu pouštět konqueror v Gnome shellu. Ale bude to slátanina, vytratí se provázanost, kterou vy jste asi nějak dosud nezaznamenal. A ta provázanost mi osobně k efektivitě práce přispívá.

    Nevím, jak dlouho vy užíváte Linux, já už nějaký ten pátek a dost jsem v něm zažil, prožil hodně změn, tak mi nenaznačujte, že mám táhnout a nezdržovat, nejlépe směrem k Mac OS X (jemuž vůbec neholduji, dokonce z podobných důvodů jako u Gnome 3, což bude asi souviset s tím, že tam Gnome 3 některé vlastnosti převzalo, i když často špatně) ;-)