Hlavní navigace

Názor k článku Linux Mint 13 „Maya“: Ubuntu s příchutí skořice od Pavel 'TIGER' Růžička - A jakým způsobem jste onu snahu vyvinul? Nainstaloval...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 5. 2012 18:23

    Pavel 'TIGER' Růžička (neregistrovaný)

    A jakým způsobem jste onu snahu vyvinul? Nainstaloval a z kusil používat, nebo jste se mrknul i na nějaké howto, jak co jde udělat v systému? Pokud jste se i na nějaké podíval, chybí mi odkaz, odkud jste čerpal? S jakou verzí Gnome jste pracoval? Ono ne vždycky ta první je vychytaná. Kolikrát je nutné se podívat, jak se co dělá (někdy i opakovaně), protože člověk by danou fintu hledal třeba rok.

    Klávesové zkratky. Myslíte, že jsem nějaký sado maso? Že znám všechny klávesové zkratky? Hloupost. Znám jen ty, které jsou v systémech shodné + ty, které si definuji sám. Takže to není žádné velké množství. Nicméně to efektivitě práce přidává.

    Když už jste zmínil ono FVWM i když bych Vás spíše typoval na IceWM. Tak záleží na skladbě programů. Provázanost mezi nimi lze vždy zařídit, na oko nemusíte ani poznat, že je to "slátanina". Nicméně porovnávejte shodné ... Epiphany ve FVWM bude provádět stejnou službu jako Konqueror ve FVWM. Ono nelze srovnávat okeního manažera s celým desktopem. To jsou dvě naprosto rozdílné věci.

    Já jsem s Linuxem začínal v době RedHatu 5.1, kdy vyšelo CD s příručkou v Computer Pressu. Takže rok 1998. Tam, než jen člověk nastavil Xserver, aby se mu pustilo GUI, žádná automatická detekce a jiné fičury.

    Já Vás nikam neposílám, používejte to, co Vám vyhovuje, jen jsem na základě poznatků z Vašich textů Vám chtěl poradit, co by mohlo být nejvhodnější. Protože jsem se dočetl, že Vám "nic" nevyhovuje a jediné, co za to stálo bylo Gnome 2x ... Jenže Gnome 2x je mrtvé a je tu Gnome 3x. Nářky nad současním stavem mrtvolu nevzkřísí. Takže počkat a doufat, že Mate bude brzy použitelné, přeci jen ten fork neexistuje tak dlouho. Cinamon tou správnou cestou s velkou pravděpodobností nebude.