Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od Karel - Podáváte relativně pravdivou informaci zavádějícím způsobem. Ano, naučit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2008 8:59

    Karel (neregistrovaný)
    Podáváte relativně pravdivou informaci zavádějícím způsobem. Ano, naučit se efektivně ovládat MS Win je asi trochu těžší a náročnější než naučit se ovládání běžné Linuxové distribuce. Je tu ale jedno velké ALE: když se naučíte ovládat MS Windows, tak si poradíte s drtivou většinou počítačů, na kterých je MS Windows. Pokud se naučíte ovládat například Ubuntu, pak budete umět ovládat Ubuntu. Jakmile vás posadí k SUSE, máte problém - aplikace se sice nezmění, ale například instalace programů funguje úplně jinak. A pak vás posadí ke Gentoo a zase jste ztracen. A pak RedHat a... A jsme u toho, že pokud své tvrzení doplníte na obou stranách výrazu o "nejběžněji dostupné verze", rázem nemáte pravdu.

    A pak to vztáhneme na praktické použití - pokud se naučíte ovládat MS Windows, pak zvládnete ovládat většinu desktopových počítačů ve svém okolí. Pokud se naučíte ovládat jednu Linuxovou distribuci, pak počítače ve svém okolí, které zvládnete ovládat, spočítáte na prstech jedné ruky.