Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od Zdenek Jindra - Třeba machine.config a web.config, další si najdete v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 9. 2008 11:50

    Zdenek Jindra
    Třeba machine.config a web.config, další si najdete v c:\windows\Microsoft.NET.
    Registrů je skutečně víc. sam, software, system, security, default a pro každého uživatele ntuser.dat. U Visty ještě neblaze známý BCD registr pro bootování místo boot.ini, což značně komplikuje recovery bootmanageru, protože bcd obsahuje jen hromadu GUID.
    Registry jsou za běhu připojeny do několika přípojných bodů (což budí dojem jedné struktury) a jsou i aliasy, např. HKEY_CLASSES_ROOT je ve skutečnosti alias na HKLM\Software\Classes a CurrentControlSet se zase napojí na ControlSet001 nebo jiný HW profil. Podobně Default (účet přihlašovacího programu Winlogon) je ve skutečnosti alias mířící na složitější název klíče, který může být obecně na různých strojích různý. Něco z pokročilých funkcí nabízí reg, doporučuji reg /?.
    Sorry za offtopic, ale já Windows nemám rád, ale do hloubky se věnuji jejich správě, protože je to pořád rozšířený systém a po mých znalostech je poptávka. Snažím se, aby prostě moje zaujatost pro Linux nezhoršovala kvalitu práce.