Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od anonym - Víte, to máte těžký. Vy tady argumentujete skutečností, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2008 0:36

    anonymní
    Víte, to máte těžký.

    Vy tady argumentujete skutečností, že pro linux je nedostatek softwaru na práci s účetnictvím a spousta dalších věcí, co jste vyjmenoval. A dost dobře můžete mět pravdu.

    Ale proč by mne tento nedostatek měl trápit? Já žádné účto nepotřebuju. Také nepředpokládám, že bych doma choval víc jak jednoho psa, kočku a lamu. Maximálně si pořídím ještě papouška. To si opravdu myslíte, že každý uživatel počítačů používá nějaký software pro kadeřnické, nebo tetovací salony?

    Stejnou optikou bychom mohli poukazovat na skutečnost, že je nedostatek software pro řízení raketoplánů. Nebo pro kritickou medicínu. Jenže v této oblasti se nepoužívá ani Windows.

    BluRay tu také opakujete aniž by jste reagoval na kritiku, že BluRay je momentálně stále ještě hudba budoucnosti. Až budou placky běžně dostupné, nebude s nima problém ani na linuxu. Žádný strach.

    Možná aby to nedopadlo podobně jako u BT, který začíná mět linux vymakanější než windows. Tam je s tím peklo pracovat.

    Abych to shrnul. Krom software pro kadeřnické, tetovací salony, pro základní školy a velkochovy dobytka a tak dále, kde linux zřejmě musí ještě zapracovat, máme tu i jiné.

    Pak je tu software, který se na Windows používá špatně, nebo je zcela nedostupný. Jedná se hlavně o kvalitní vývojářské nástroje. Různé překladače. Nástroje pro hledání.
    Dále možnost zjednodušit si práci. Například namountovat si telefon jako adresář, aby se mi při kopírování do něj texty automaticky překládali na jar texty. Nebo mp3ku tak, abych kopírováním mohl automaticky převzorkovat kvalitu skladeb.
    Ve Windows na některé z těchto věcí existují různé programy. Ale většinou jsou to neohrabaná klikátka. A luxusu práci se soubory v linuxu prostě nemají. (Nezevšeobecňuji. Mluvím o tomto případu.)