Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od Lael Ophir - V tom nemáme sporu - každému dle jeho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2008 15:34

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    V tom nemáme sporu - každému dle jeho preferencí.

    Většina programátorů ocení dobré IDE, kvalitní dokumentaci, stabilní platformu, možnost použít jeden balíček až pro stovky milionů zákazníků (počet počítačů s Windows), a funkčně bohaté API. Shell programátoři na Windows příliš nepoužívají - proč by to dělali? A když jsme u toho, ve Window smůžete provozovat bash. Tedy pokud nemáte raději PowerShell, který toho umí daleko více. Umí třeba získat seznam oken, nebo okno vytvořit, ježto je objektový, a nekončí tedy u spouštění utilit a parsování výstupů.

    V případě WiFi karty a Linuxu vidím problém v tom, že neexistuje způsob, jak se ujistit, že karta bude fungovat (tedy vyjma vyzkoušení). Neexistuje žádný autoritativní seznam vyzkoušeného HW (seznam serverových sestav a diskových polí od RedHatu teď pomineme), a zbývá jen metoda koupit - zkoušet - patlat - nadávat.

    Vámi popisovaný problém s diskem může být způsobený jak problémem HW, tak driverem. A popisoval jsem vám, jak postupovat správně, abyste se podobnému problému vyhnul (bohužel neexistuje možnost zakázat výrobcům vyrábět šmejdy - dělali to vždy, a zřejmě vždy dělat budou). V případě Linuxu bohužel neexistuje způsob, jak se problému vyhnout.