Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od M. Prýmek - Drahý Laele, bohužel u tebe je spíš přání...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 9. 2008 16:44

    M. Prýmek
    Drahý Laele, bohužel u tebe je spíš přání otcem myšlenky.

    Hardware Apple je - ať si říkáš, co chceš, dost trvanlivý - ještě dnes se prodávají G3 Quicksilver - stačí se kouknout na Ebay, takže kdo chce provozovat devítku (blázen!), tak to udělat může docela bez problémů.

    Sám jsem byl nedávno ve studiu, kde měli PowerMacy s devítkou a říkali, že na desítku se nechystají, protože zatím nemají důvod.

    Nejvýkonnější Mac, na kterém jede devítka je, pokud vím, čtyřjádrový (!) PowerMac na nějakých dvou GHz, do kterého jdou dát dva SATA disky, docela slušná grafika a tuším 4GB RAM. To je na devítku až dost slušný stroj :) Čili žádný "nucený nákup železa" se nekoná - narozdíl od Vist.

    MS NIKDY nepřecházel na jiný procesor, tedy těžko říct, zda by zvládl totéž co Apple, já si myslím, že takhle hladce ne, ale to je samozřejmě jen můj názor. Především ale MS NIKDY(!!!!!) žádnou pořádnou kompatibilitu neměl - DOSové hry pořádně nešly po W95 (ovladače paměti pro chr. mód, zvukovky, ...), programy pro W95 často nejely pod NT a následující, dnes pro změnu nejedou programy pod Vistama (jasně, je to chyba programátorů, MS je bezchybný, tuhle písničku už sis tady dost napískal).

    Není co řešit.

    Já jsem totiž narozdíl od tebe, trolíku, PowerMac měl, provozoval jsem na něm programy pro devítku pod desítkou naprosto bez problémů a poté jsem NAPROSTO HLADCE přešel na Intel - a to prostým PŘEKOPÍROVÁNÍM PROGRAMŮ - tj. na nový procesor BEZ REINSTALACE. Jestli tohle není hladký přechod, tak to mě Bill poser.