Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od M. Prýmek - Ad přechod: čili situace beztak bude stejná nebo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2008 13:18

    M. Prýmek
    Ad přechod: čili situace beztak bude stejná nebo lepší než přechod z PII/W98 + Aplikace v.2 na PIV/XWP + Aplikace v.3, ne? A o to mi šlo. Nevidím tam ten údajný "podraz na uživatele". To, že CS3 je optimalizovaná na Intel a tedy na PPC jede pomalu, je problém jiný, ne?

    > Na Windows mám naistalované CS, CS2 a CS3 na tom samém stroji s XP a vše funguje bez problémů.

    Nemůžete přeci srovnávat přechod z jiné platformy a jiného OS (devítka+PPC) s přechodem stejné verze aplikace na nový OS za zachování: verze aplikace, platformy.

    Zkuste si tedy srovnat dvě jakžtakž srovnatelné situace:

    PPC, MacOS 9, App v.1 -> PPC, 10, App v.1
    s
    x86, W98, App v.1 -> x86, XP, App v.1
    (nebo nedej Bože x86, DOS, App v.1 -> x86, NT4, App. v1)

    a třeba

    PPC, 9, App v.1 -> PPC, 10, App v.2
    s
    x86, XP, App v.1 -> x86, Vista, App v.2

    (i tak to kulhá na obě nohy)


    > nepovažuju za "pojede bezpečně".

    Myslel jsem "máte záruku, že to alespoň nějak pojede" (tj. "určitě" pojede), narozdíl od DOS aplikace na XP nebo XP aplikace na Vistě.

    > Přechod w9x -> w2k pochopitelně také nebyl hladký. Přestaly fungovat aplikace, které přistupovaly přímo k hw a obcházeli OS

    tj. jak jsem již napsal jinde: chovaly se tak, jak MS CHTĚL (či umožňoval), aby se chovaly. ...a potom to nedokázal ustát. Narozdíl od Apple, který prostě staré aplikace hodil do sandboxu obdobnému dosboxu = záruka, že to pojede.

    P.S. asi nemá cenu se o tom dál hádat, navrhuji to uzavřít s tím, že vy jste prostě na problémy narazil, já ne (u Macu) a na problémy u Windows jsme narazili oba. Těžko soudit, které byly "horší" v důsledku.