Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od BoneFlute - Tak mi vykej, mě to nevadí. To zda mi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2008 20:25

    BoneFlute
    Tak mi vykej, mě to nevadí.

    To zda mi věříš, nebo ne, je úplně jiná otázka. A záleží na tom, zda je to pro mne důležité. Vyprávím ti tady mou zkušenost, podobně jako ty vyprávíš své. Co si myslím o tvé důvěryhodnosti je úplně jinej problém.
    Zda je to typické, těžko říct. Já jsem s těmito věcmi měl typicky problém na úplně jiném systému.

    Já tedy hry moc nehraju, to spíše ty multimedia... A s nimi nemám problém. S výjimkou chráněných DVDček, se kterými jsou problémy obecně.
    Ale kolegové hráli Unreal (nevím jakou versi), CS, Oblivion,... Bez rozlišení platformy. Takže v této věci také děláš z komára velblouda.

    Nevím jak to myslíš s těmi kodeky, ale když chci podporu nějakého videa, tak nainstaluji balíček. Napadá mě zkušenost s ffmpeg. Nainstaluju a jedu. Jo to ve windows jsem musel složitě zjišťovat který paklík kodeků musím nainstalovat aby se to mezi sebou nehádalo. (BluRay ignoruju, na to jsem už odpovídal.)
    Potěšilo mne, že když jsem si někde stáhl zabalenej soubor ve formátu rar, a ten jsem v systému neměl, tak jsem tak nějak intuitivně napsal: `aptitude search rar`
    Zobrazily se mi dva balíčky (rar, unrar), oba jsem nainstaloval a ten samej program, který mi předtím zahlásil, že ten soubor neumí rozbalit, tak ho najednou uměl. Včetně prohlížeče. Včetně manageru. Prostě všude. Tomuhle já říkám transparentnost. Snad už to tvé windows umí také.

    Visual Studio je špičkový nástroj. Mne rozčiloval.
    MSDN samozřejmě znám. Když jsem potřeboval znát api nějaké třídy, tak jsem se z počátku pokoušel hledat tam. Víš, že na konferencích o MS produktech jsem málokdy někde viděl zkratku RTFM? Čímpak to asi bude?

    Se skriptováním na Windows a to nejen pod VBA a WSH zkušenosti mám. Je pravda, že je to velice šikovné a mocné. Že by to bylo lepší, než api v linuxu je poněkud odvážné. Zřejmě je to hodně založeno na tvojich nedostatečných zkušenostech a znalostech. Nehledě k tomu, že toto je už trochu moc programátorské.

    Ty tvé příklady si schválně zkusím. Uvidím.