Hlavní navigace

Názor k článku Linux na desktopu roste nezměněným tempem od anonym - Catalyst Control Center (software pro nastavení parametrů grafické...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2008 23:08

    bez přezdívky
    Catalyst Control Center (software pro nastavení parametrů grafické karty, takové to, co vidíte, když kliknete na Zobrazení-Vlastnosti-Upřesnit).
    Pochybuji, že změna pořadí grafická karta<->Windows Update by snížila počet nutných restartů, opravdu si to nemyslím:)

    Mám právě v ruce instalační médium XP pro notebook HP, obsahuje kompletní obraz systému VČETNĚ Norton AV (a fůr dalších blbostí). Mimochodem, takový pěkný crippleware je 60 denní instalace Office 2007 - a to si platí výrobce, ne, že by za to platil MS.
    --Ovladače certifikovaného HW jsou součástí instalace (či SP), nebo na Windows Update, nebo na instalačním médiu.
    Takže Scanner Canon Lide25 (http://www.microsoft.com/windows/compatibility/Details.aspx?type=Hardware&p=CanoScan%20LiDE%2025%2048Bit%201200x2400dpi%20USB%20PC%2fMAC&v=Canon&uid=0307B001&pf=1&pi=0&c=Printers%20%26%20Scanners&sc=Scanners&os=32-bit), nesoucí Certified for Windows, ovladač Windows neobsahují, na Windows Update nejsou, na instalačním médiu není ovladač pro Windows Vista 64bit. Takže toto Vaše tvrzení není obecně platné. Mimochodem, pro zajímavost, tenhle skener jsem bez instalace čehokoliv v pohodě rozchodil nejen pro Linuxem, ale dokonce i pod FreeBSD 6.3...
    --Naopak rozchodit WiFi, čtečku karet, hibernaci a podobné věci na Linuxu je hromada experimentování. To mi přijde jako výrazný rozdíl.
    Rozchodit (nejen) WiFi lze pouze v případě, že pro ni existuje ovladač pro daný systém. Pokud nikoli, jste v pytli jak v linuxu, tak ve Windows. Zde rozdíl není... Mohl bych dát třeba příklad, že zrovna hibernace se dá pod Windows často rozchodit pouze zásahem do registrů, zato v linuxu obvykle funguje od začátku. Co se týče čteček karet, zde už je instalace v linuxu poslední tak 2-3 roky úplně bezproblémová (strčím do usb a chodí).