Hlavní navigace

Názor k článku Linuxové distribuce v roce 2006: první pětka od Clock - Jo SuSE jsem tady videl ze melo vadny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 12. 2006 16:40

    Clock (neregistrovaný)
    Jo SuSE jsem tady videl ze melo vadny DHCP demon, vyplivoval binarni garbage do /etc/resolv.conf a pak vubec nesla sit.

    Gentoo jsem zkousel. Ale nastaly problemy. Jednou Gentoo pri upgrade znicilo jak portage, tak gcc a musel jsem kopirovat gcc binarku z jineho stroje a pracne dohledavat, co tam maji blbe (nejaka knihovna tam byla opomenuta). Jindy se zase casto stavalo, ze nejaka kompilace v gentoo zfailovala.

    Tohle podle me nema smysl - ma smysl, aby lidi psali rozumnou docku, jako je treba u Eximu.

    Napsal jsem patch do vncrec, poslal autorovi - zadna odpoved. Tak jsem to vydal jako Twibright vncrec http://ronja.twibright.com/utils/vncrec a pri ty prilezitosti jsem prepsal README. Prijde mi ze ted je to mnouhem pouzitelnejsi nez to puvodni README. Zajimalo by me, jestli je to skutecne tak, a nebo je to jen moje iluze.

    Napriklad jsem vyhodil odkaz na druhe README, ktere obsahovalo jen doc k VNC server (to neni soucasti balicku) a pak spoustu pravnickych disclaimeru, ktere bylo legalni vyhodit.

    Kdyz uzivatel cte README, lidi vetsinou na zacatek daji kdo to napsal, odkad je, pod jakou je to licenci, par disclaimeru, a to musi uzivatel preskakovat.

    Casto to nema strukturu - namisto aby uzivatel vyhledaval informace ve stromu nadpisu nebo hyperlinku (logaritmicka slozitost), musi scanovat linearni dokument (linearni slozitost).