Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Linuxový desktop - od jádra k X serveru od kavol - Nedá mi to, abych nepodpořil binary_runnera a Petra...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2003 13:07

    kavol (neregistrovaný)

    Nedá mi to, abych nepodpořil binary_runnera a Petra Macha, ač nesouhlasím s mírou jejich kritiky. Moje myšlení je zřejmě radikálně odlišné od myšlenkových pochodů autora, neboť článek se mi jeví jako silně chaotický a i svými současnými znalostmi (které nejsou nijak závratné, ale přeci jen Linux již nějakou chvíli používám...) jsem měl občas silné problémy pochopit, o čem je řeč nebo jak je to asi myšleno, aby to odpovídalo realitě.
    Napadení ve stylu "lepší něco než nic" a "tak si to napiš sám, když seš tak chytrej" se elegantně vyhnu prohlášením, že tak činit nebudu, neboť jsem si vědom, že vysvětlovat neumím (přesto jsem k tomu neustále nucen, ale je mi jasné, jaká je to v tom případě katastrofa...) a doporučením autorovi, aby propříště buď věnoval více času přípravě článku anebo užitečnějším činnostem jako například překladu (pokud již neexistuje?) knížečky nacházející se na http://www.tldp.org/LDP/sag/ - je také pro začátečníky a je v ní podstatně více koncepce a užitečných informací, nežli nám zatím nabízí diskutovaný článek a jeho předchůdce...

  • 3. 2. 2003 13:22

    vrabcak (neregistrovaný)

    Nevim, proc sem pletete TLSAG, tam se toho o X moc nedoctete. Clanek je sice psan mirne chaoticky, ale zato ctive. Pokud chci presne vysvetleni problemu, podivam se do dokumentace.

  • 3. 2. 2003 22:50

    kavol (neregistrovaný)

    SAG sem pletu zcela v duchu logiky článku - dle úvodu prvního dílu by se dalo očekávat pojednání o linuxovském desktopu pro začátečníky (kde desktopem se nemíní opak laptopu, ale přívětivé uživatelské rozhraní) a místo toho se nám tu proplétá historie X s obsahem jádra, přepínáním konzolí a spoluprácí s BIOSem ... no a v SAG přece najdeme, co je třeba k tomu, abychom ty konzole mohli tak pohodlně přepínat a vůbec se na ně přihlásit, to je přece taky důležité začátečníkovi zmínit, nebo ne?

  • 3. 2. 2003 13:29

    Yeti (neregistrovaný)

    binnary_runnera tedy nepodpořím, zejména jeho reakce na příspěvek Petra Klimovice je pro mě nepochopitelná, ale jinak souhlasím. Článek je především zmatený, logika věci mi obvykle unikla. Asi myslím příliš odlišně od autora. Používání zavedených termínů jako ,,grafický režim`` v úplně jiném významu je taky dost nešťastné.