Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od anonym - -- "Kindlisti ale tvoří určitě nejsilnější skupinu, že?" --...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 8:31

    bez přezdívky

    -- "Kindlisti ale tvoří určitě nejsilnější skupinu, že?"
    -- "Ano, ale ne platící skupinu. Typický uživatel Kindle je bohužel člověk, který hledá českou literaturu na pirátských serverech. Oni už investovali do zařízení s přesvědčením, že knihy už budou mít zadarmo. "

    Takové přesvědčení nikdo nemá. Osobně jsem třeba majitel Kindle a koupil jsem si elektronicky už 20 knih, mnohem více než za to samé období papírových.

    Samozřejmě, všechny anglické.

    České bych si kupoval taky, ještě ve větším množství, ale není kde je koupit. Majitelé Kindle si nechtějí knihy různě "warezit", chtějí pohodlně kliknout na odkaz knihy v obchodu asociovaném s jejich kreditkou, ale nemají jinou cestu. Pokud se český vydavatel nechce dohodnout s Amazonem, ani nechce nabídnout knihy v MOBI bez ochran, je bohužel "warez" jediná cesta.

    Třeba trilogii od Larssona mám (Host Brno) mám jako klasické papírové knihy, ale do Kindle jsem si "uwarezil" i jejich scan, protože jsem třetí díl chtěl dočítat na dovolené, ale nechtěl, aby mi zabral půlku kufru.

    Svalovat vinu na majitele čtečky, že si nekupuje české knihy, když není kde, je zrůdné. Realita je taková, že Kindle je nejlepší hardwarová čtečka, přitom za nejnižší cenu, když se vydavatel nepřizpůsobí, může si nadávat jen sám sobě, že to bude muset zabalit.

    Není to pro vydavatele nejlepší cesta, ale když neakceptují realitu, mohou donekonečna nadávat na Kindle a NEPRODÁVAT. Ti chytří začnou PRODÁVAT knihy bez DRM.