Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od akillah.trillah - Mily martinku, nikdo se nebavil o terminalu, a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 8:37

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    Mily martinku, nikdo se nebavil o terminalu, a ano, [La]TeX je porad nejlepsi a nejjednodussi moznost sazby. Zadnej *%#$ GUI program nedokaze konzistentne zmenit vsechna pravidla pro vysazeni jen tim, ze mu dame "novou sadu pravidel" (includneme jinej file; to mimochodem autora nezajima, ten potrebuje jen par blbejch znacek a KONEC, vse ostatni dela nekdo jinej).

    Podelanej word ma svou sadu _DEDICNYCH_ problemu (napriklad neni takovy problem dostat do textu nesmazatelene oddelovaci cary, kontrola pravopisu je takova zkurvena zobmie co furt leze z hrobu at uz ji vypnete kolikrat chceme, a kurvit nam text neprestava ...).

    Konec koncu kdyz je autor (v dnesni dobe) natolik mimo, ze nezvladne pracovat s psacim strojem (pocitac s plaintext editorem; a nemyslim zadny markup, jen holy text), klidne muze tu knihu nadiktovat (kdyz je takovej borec ze i kdyz neumi tak to bude nekoho zajimat. Dobrou knizku vam klidne opisou z rukopisu ...).

    Ten kdo zvladne aspon holy text to muze nekomu dat vysadit, o level vyse je pouzit nektery z easy markup jazyku a konvertovat do TeX-u. O kousek vys je plain-text markup TeX-u a nadstaveb co behem odpoledne pochopi skoro kazdy kreten, pak dlouho dlouho nic a nakonec stupidni graficka pekla a-la Word (co na tom ze to cpou do ubozaku uz na skolach, kdyz se to chova nekonzistentne, casto v rozporu se zdravym rozumem a ocekavanim, chovani se meni mezi verzemi ...).

    A co se tyce DRM, taktez chape NAPROSTO presne o cem mluvi, na rozdil od tvych plku, ktere si dovolily pouze nesouhlasit ale na argument uz se nezmohly. DRM bude (z principu) vzdy prolomeno.

    Mozna podobne jako s MHD, vyhodte revizory, vyserte se na posrany open-karetni tunely a MHD se KOMPLETNE zaplati ze statnich dotaci (akorat uz si na tom nenakrade nikdo dalsi, a o tom to cele je, vytahnout z lidi prachy navic a pak je rozkrast, i kdyz revizorska masinerie - vcetne vseho co existuje aby ji podporovalo - je spis zatez nez zisk, takove setrvacne kralovani dedicne stupidity).

    Kdyby se poskytovatele vysrali na DRM a o naklady na nej snizili ceny, koupi si to vic lidi. Pak zlevnit jeste o neco a najednou se tolika lidem nevyplati krast (uplne to odsranit by byla otazka nekolika generaci, prihodnych podminek atd., ale to uz mluvime o lidech co nekoupi nikdy). A v te chvili kvantita zakazniku prebije stav kdy mensina platila nehorazne castky.