Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od akillah.trillah - Umis neco jinyho nez se vysmivat vecem, ktery...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 9:38

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    Umis neco jinyho nez se vysmivat vecem, ktery poradne ani nechapes, chlapecku ? Neumis, a o to vic se snazis ...

    Umis vubec cist ? Nevypada to, alespon smysl nechapes. Ukolem spravce / programatora neni znat vsechno, ale rychle se ve vsem zorientovat, a k tomu potrebuje zdroj informaci, napr. manual, internet + jeho zalozky - google a dalsi vyhledavace; vsechno jsou to ovsem jen prostredky k tomu jak nacpat znalosti do sve hlavy pokud mozno v kratkem case, coz je pro tebe zrejme nepochopitelne.

    Nejsi taky jeden z tech co se nechteji nic ucit, chteji to totiz jen pouzivat ? Co opovrhuji lidmi jen proto, ze nahodou nemaji v hlave nasrano (au, ta zavist, ten pocit nedostatecnosti, z toho jsou pekne mindraky, neni liz pravda ? Mohl bys skusit zapatrat po tom proc ti vlastne "geekove" tolik vadi, ale chce to dostatek charakteru umet si priznat ze je to zavist / mindrak ...)

    Kdyby dalsi revoluce byla "geekovska" (tedy revoluce lidi, kteri pro zmenu VI CO CHTEJI A VI TAKY PROC), vubec bych se nezlobil. Negeekovskych revoluci tu bylo dost a koukej kam to to tupe stado dotahlo, nic se nemeni (jen to kdo bude stado okradat, kdo mu bude lhat a tvarit se ze pro nej neco dela).

    Situace prumerneho tupce (samozrejme relativne vzato; prumerne podminky se zlepsuji) se za poslednich par set/tisic let jen trochu zhorsuje (driv clovek vedel ze je majetek / otrok, dnes je to tak neprime ze si to vetsina neuvedomi), spolu s tim jak se koncentruje moc / majetek do rukou cim dal tim uzsich skupin.

    Samozrejme ze technologicky pokrok umoznuje rychlejsi a pohodlnejsi zotrocovani - velkym hitem je zmanipulovat stado tak aby si myslelo ze je svobodne, a pak pomoci kombinace strachu a tvrzeni "za to si muzete sami" utahovat srouby vic a vic, az je nakonec celkem jedno ze lide nemaji status otroku, protoze plni stejnou ulohu), takze se nam to za poslednich 100-200 let o dost zrychlilo).

    ale promin, myslim ze hovadko jako ty bude netknute sociologii, politologii, psychologii i historii, takze z ceho by se ve tve prazdne hlave zrodilo pochopeni, ze ?

    Ale proc to vlastne rikam tobe, ty nechces poslouchat, ty si sem jdes jen vylit svou frustraci.

    Goooo Goooo ...