Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od akillah.trillah - Shanet (rozumej pokouset se koupit) knihu bohuzel neni...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 11:34

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    Shanet (rozumej pokouset se koupit) knihu bohuzel neni jednodussi. Kdyz chci nejakou knizku, musim najit nekoho kdo ji prodava, nejak k nemu dorucit prachy, a pak jeste knizka musi dorazit ke me.

    To je obzvlaste u papirovych knih problem (knizka v cestine neni, i kdyby byla tak ji nechci protoze vim co ty prasata dovedou udelat se slusnym originalem behem toho cemu rikaji preklad; da se brecet po ceskem obsahu, lec brecici nebozak tohle NEMUZE posoudit, protoze mu chybi moznost srovnani), nutno ji objednat.

    A ted pozor, na ceskem trhu jsou dovozci, kteri jsou ochotni u knizky co ji ma Amazon a dalsi za bratru 1200,- prihodit dalsi 1000, slovy tisic korun neboli celej litr.

    Jmenovite treba bookfayre.cz, NENAZRANI AROGANTNI ZLODEJI (informoval jsem se telefonicky jak je mozne ze rozdily v cene jsou takove, nejdriv me servali co si to dovoluju, pak na me ta <|> stekala ze si to od nich nemusim kupovat, coz jsem ji ihned slibil a slibil jsem i to ze na jejich jednani budu upozornovat ostatni mozne obeti), nekradou u vsech knizek stejne, kamarad nasel jednu knizku - o sprejerovi jmenem Banksy, zajimavy dila btw. ale jina oblast - ktera byla oproti zahranici predrazena jen o 30% a od nich byla na prvni pohled v cechach nejlevnejsi (na prvni pohled protoze je u nas nastesti nekolik dovozcu co to dovezou za cenu Amazonu / tohokdotoproda­va.com), u technicke literatury se vsak rozdil v cene obvykle blizi 100%.

    U el. knich je situace o neco jednodussi, tedy pokud je k dostani od slusneho prodejce, jen se vetsinou nevyhnete nejake forme el. platby a to, pokud nechcete krmit ruzne bankovni ustavy (polatek sem, polatek tam, ze ano), bude vzdycky slusne receno vopruz (znamej kterej ten ucet "musi mit" nebo rozumnej zamestnavatel to muze zjednodusit).

    A ted doktor Bicik a jeho "varianta brod": Pokud se rozhodnu si ebook ukrast, po par dotazech na vyhledavac vim zda je kniha vubec dostupna v elektronicke forme a zda "se krade", pokud se krade je vyhrano a je doma vzdy rychleji a pohodlneji nez legalne.

    A popravde, knizek ktere za neco stoji je velice malo, jak rad ze jsem si nekoupil "Seven Languages in Seven Weeks" (slatanina plna chyb a nepresnosti; jedinej jazyk co me zajimal bylo Io, zbytek bud znam nebo nepotrebuju znat neb to malo co muze nabidnout uz znam odjinud). Abych to zkratil, uz je davno smazana a me hreje to ze jsem se vyhnoul zbytecnemu vyhazovani.

    Zato Real-world Haskell mam koupeny i kdyz byl uz davno pred vydanim dostupny zdarma na webu, spolu s rozhranim pro komentovani a navrhovani oprav, takhle vznika kvalitni kniha.

    Takze nejen e-booky okradan je ctenar, zajimejte se, hledejte (Gooo Gooo, pro martinka ;-), nebo na to kaslete a budte ovce.