Hlavní navigace

Názor k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od martin - HBO vysila filmy uplne bez DRM, vysila je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2011 10:56

    martin (neregistrovaný)

    HBO vysila filmy uplne bez DRM, vysila je skoro v DVD kvalite a stahnout je umi i male dite. Presto filmy jsou na netu v drtive vetsine nakradene ze DVD a nebo rovnou z kino projekci.

    A proč si myslíte, že tomu tak je? Podle mne proto, že stáhnout film z HBO představuje daleko větší bariéru než z DVD. Není to otázka zapnu-stisknu-hotovo jako u DVD. Jaká bariéra omezuje kopírování bez ochrany?


    dneska si lidi ani neuvdeomuji ze prolamuji nejaky css2 kod a proste to zkopiruji a i preformatuji do avi, nebo mp4.

    Standardní rozšířené nástroje prolamování nepodporují. Tudíž k tomu musíte mít přinejmenším určité know-how. Běžný uživatel jako třeba moje sestra to know-how nemá. Minimálně to pro ni představuje první bariéru.

    Prostě někdo ten obsah musí tak jako tak zaplatit. A přijde mi spravedlivé, aby se na tom podíleli všichni, kdo ho využívají, vám ne?

    A DRM navíc umožňuje vytvoření flexibilních obchodních modelů jako už zmíněné půjčování. Což ovšem někteří nechápou a myslí, že když zaplatili, mohou si s tím dělat co chtějí, byť zaplacením potvrdili, že cena zohledňuje jen dočasné užití.