Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Martin Lipert: Kindle je největším zlem pro eknihy v Česku od Pindal - Hmm. Autor teda zase dostavá pár šušní, koukám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2011 7:19

    Pindal (neregistrovaný)

    Hmm. Autor teda zase dostavá pár šušní, koukám že je to skoro stejné jako s vydavateli audia/videa. Je to článek co chce nejvíc schramstnout a přitom se bez něj dá obejít. Samozřejmě pokud to co chce autor prodat za to stojí.

    Pokud tisk dělá jen 20% z ceny a já vidím ty cenovky v normálním krámu, tak je jasné že nakladatelé jsou nenažraní. Zvlášť když se to v levných knihách prodává za čtvrtinu. Ať teda přidávají k normální knize i verzi elektronickou, "zdarma". Ale to né, taky chtějí rejžovat jako u audia/videa, za stejnou věc dvakrát.

  • 14. 3. 2011 8:22

    martin (neregistrovaný)

    stejné jako s vydavateli audia/videa.

    stejné, jak s kdekoli jinde, třeba i ve vašem případě. Jedno zlaté pravidlo zní, že 70% úspěchu (a s ním souvisedící podíl na zisku) tvoří prodej.

    Smiřte se s tím, že nakonfigurovat Samba server dokáže, každý jouda. Firewall, SMTP možná míň joudů, ale i tak. Prachy přináší do firmy prodej v konečném důsledku. Raději přijmu do firmy schopného obchodníka a průměrného ITka než průměrného obchodníka a schopného geeka. Tedy nehledě k tomu, že obecně se zaměstnávat geeka nevyplatí vůbec vzhledem k jeho asociálním vlastnostem (viz. John Welsh)

    Ale hlavně se smiřte s tím, že vydělávat není nemorální, jak tvrdili komunisti, když mluvili o buržoazii a vykořisťování rolníků.

  • 14. 3. 2011 8:57

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    Az jednou zbytek sveta prijde na to ze asocialy dela z geeku predevsim tupost, omezenost a nepratelstvi okoli (citi se [okoli] ne nepravem nedostatecne / menecenne).

    I kdyz stacilo by pochopit ze tvorit velke molochy je samo o sobe sbohem efektivite a cesta do pekel.

    To pak kazdej bude mit radsi 1 (slovy jednoho) geeka, nez 10 prumernych kretenu (co ani neumi hledat na googlu / cist manualy; o to vic kecaji, natrasaji se a pisou "enterprise-class" maily) a jedina jejich odpoved je: tohleto nakoupime / outsourcujeme tady, a aby nam to chodilo zaplatime premium support tady (uch, snad za me vyresi zakladni problemy a ja budu moct jen preposilat maily o tom jak to funguje; nedej boze aby se s tim opravdu neco stalo), tak si na sebe asocialni geek v klidu vydela, protoze nema zajem oblejzat kancelare vetsinu problemu vyresi z pohodli sve sesle a vsichni maji klid, pokoj, jen tupe stadecko geekovi nemuze odpustit ze jsou mu naprosto ukradeni.

  • 14. 3. 2011 9:09

    martin (neregistrovaný)

    Az jednou zbytek sveta prijde na to ze asocialy dela z geeku predevsim tupost, omezenost a nepratelstvi okoli (citi se [okoli] ne nepravem nedostatecne / menecenne).

    řekl geek ? příští revoluce nebude komunistická, ale geekovská? :-)

    Neuvědomujete si, že tupé tupé stádečko tu tvoří právě jen geekové, co neznají nic jiného než google.

    Loučím se s vámi vaším pozdravem: Gooo, Gooo

  • 14. 3. 2011 9:38

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    Umis neco jinyho nez se vysmivat vecem, ktery poradne ani nechapes, chlapecku ? Neumis, a o to vic se snazis ...

    Umis vubec cist ? Nevypada to, alespon smysl nechapes. Ukolem spravce / programatora neni znat vsechno, ale rychle se ve vsem zorientovat, a k tomu potrebuje zdroj informaci, napr. manual, internet + jeho zalozky - google a dalsi vyhledavace; vsechno jsou to ovsem jen prostredky k tomu jak nacpat znalosti do sve hlavy pokud mozno v kratkem case, coz je pro tebe zrejme nepochopitelne.

    Nejsi taky jeden z tech co se nechteji nic ucit, chteji to totiz jen pouzivat ? Co opovrhuji lidmi jen proto, ze nahodou nemaji v hlave nasrano (au, ta zavist, ten pocit nedostatecnosti, z toho jsou pekne mindraky, neni liz pravda ? Mohl bys skusit zapatrat po tom proc ti vlastne "geekove" tolik vadi, ale chce to dostatek charakteru umet si priznat ze je to zavist / mindrak ...)

    Kdyby dalsi revoluce byla "geekovska" (tedy revoluce lidi, kteri pro zmenu VI CO CHTEJI A VI TAKY PROC), vubec bych se nezlobil. Negeekovskych revoluci tu bylo dost a koukej kam to to tupe stado dotahlo, nic se nemeni (jen to kdo bude stado okradat, kdo mu bude lhat a tvarit se ze pro nej neco dela).

    Situace prumerneho tupce (samozrejme relativne vzato; prumerne podminky se zlepsuji) se za poslednich par set/tisic let jen trochu zhorsuje (driv clovek vedel ze je majetek / otrok, dnes je to tak neprime ze si to vetsina neuvedomi), spolu s tim jak se koncentruje moc / majetek do rukou cim dal tim uzsich skupin.

    Samozrejme ze technologicky pokrok umoznuje rychlejsi a pohodlnejsi zotrocovani - velkym hitem je zmanipulovat stado tak aby si myslelo ze je svobodne, a pak pomoci kombinace strachu a tvrzeni "za to si muzete sami" utahovat srouby vic a vic, az je nakonec celkem jedno ze lide nemaji status otroku, protoze plni stejnou ulohu), takze se nam to za poslednich 100-200 let o dost zrychlilo).

    ale promin, myslim ze hovadko jako ty bude netknute sociologii, politologii, psychologii i historii, takze z ceho by se ve tve prazdne hlave zrodilo pochopeni, ze ?

    Ale proc to vlastne rikam tobe, ty nechces poslouchat, ty si sem jdes jen vylit svou frustraci.

    Goooo Goooo ...

  • 14. 3. 2011 9:09

    Rafter (neregistrovaný)

    No, jenze se staci podivat, kam vydavatelstvi audia/videa smeruji.. samozrejme, marketing zpravidla tvori nejvetsi cast uspechu, ale uz to nikdy nebude jako driv, ze stacilo prodavat cokoliv a hrabat pohadkove zisky.
    Mam nejakou ctecku knih v iPhone a v ni par knih zdarma, ktere jsem nikdy necetl. Papirovych knih jsem taky za poslednich deset let moc nekoupil ale urcite jim dam prednost pred elektronickou podobou. Snad bych neco malo priplatil za obe media soucasne. Co by se mi vylozene libilo jako e-kniha, jsou technicke dokumentace a manualy, ktere kdyz potrebuju, nemam napotvoru zrovna po ruce.

  • 14. 3. 2011 10:25

    Jarda_P

    Obchodni model schopny obchodnik-prumerny geek tu uz mame v Microsoftu. Jiz pres 20 let na to lide nadavaji.

  • 14. 3. 2011 10:36

    q (neregistrovaný)

    A co chcete prodavat, kdyz nebudete mit nikoho kdo by to poradne (do detailu) vymyslel a implementoval?
    S prumernym Itikem budete mit prumerne zbozi, ktere nabizi kazdy.

  • 14. 3. 2011 11:46

    martin (neregistrovaný)

    1. zákazník nechce dokonalý produkt - nezaplatí ho (mluvím ve statistice)
    2. geek nikdy nebude vymýšlet produkt, ale jeho technické řešení. Vlastnosti specifikuje marketingové oddělení (tedy to pravé, nikoli reklamka)
    3. tudíž budu mít s průměrným ITkem možná tak průměrné technické řešení dílčích částí, ale nikoli průměrný produkt

  • 14. 3. 2011 12:50

    akillah.trillah (neregistrovaný)

    A protoze o kvalite produktu rozhoduje predevsim technicke reseni dilcich casti a ne iluze sirene "tim pravym marketingem", prave sis kapitalne nasral do ust, chlapce.

    Ze to vetsine (pri jeji nezmerne moudrosti a inteligenci) nedochazi, a podporuje prodej smejdu, neb se poctive krmi reklamou, vytvari problem samotny. Akorat slovo "nezmerne" bychom meli nahradit slovem "prumerne" a blizime se te tragedii.

    Prumerny clovek si bohuzel nezvladne a nechce pripustit jak moc spatne na tom je v porovnani. Rekneme ze mezi prumernym clovekem a nadprumerne inteligentnim, ktery ani nemusi dosahovat pocatku geniality je priblizne stejny rozdil jako mezi prumerne inteligentnim clovekem a pocatky mentalni retardace.

    IQ (ano, mizerny ukazatel ale aspon nejaky) nad 120 zas neni az takova vyjimka, a vetsina zmetku co okrada ve velkem (nebo alespon to okradani ridi) na tom bude pravdepodobne lepe, proto je pro ne tak jednoduche tupci manipulovat. Mimochodem skvela zabava, jen je to trochu jak znasilnovat male holcicky co se ani nemuzou branit, nebo trhani hmyzich koncetin, musite na to mit zaludek nebo se dostatecne oblbovat kecy ala martinek abyste si ani neuvedomili ze to co zdomacnelo jako "normalni chovani" je v podstate pekna zmrdovina ktera v nejlepsim pripade pomaha spolecnost udrzet stejne zkurvenou jako je ted.

  • 14. 3. 2011 15:00

    benzin (neregistrovaný)

    No u te kvality produktu, je vzdy otazka o tom jak ho merite. Pokud ho budete merit treba spokojenosti uzivatelu, tak vubec nemusi byt pravda ze technicky nejkvalitnejsi bude nejkvalitnejsi v tomto testu. Proste kvalita zarizeni neni absolutni velicina, vzdy je to otazka zpusobu mereni a co je v mereni nejdulezitejsim meritkem.

    Pro nektere je nejdulezitejsi dobra dostupnost servisu a to i nodborneho. To maji treba vyrobky M$ daleko nejlepsi, kdekdo vam pomuze opravit problem na vasich Windows.

    Pokud budete jako kvalitni chapat zarizeni s nejvetsim mnozstvim funkci, pak bude urcite kvalitnejsi Windows nez Mac. Pokud budeme ale jako kvalitni povazovat to co ma urcitou skupinu funkci nejstabilenjsi (i kdyz jich bude malo) budo to presne naopak.

    Takze skutecnou kvalitu zarizeni urcuje prave marketing asi vice, nez technicke parametry zarizeni. (Nehlede na to ze technicka kvalita ma dost nejasny vyznam. Nebylo by lepsi pouzit kvalita techniky?)

  • 14. 3. 2011 21:29

    bez přezdívky

    To maji treba vyrobky M$ daleko nejlepsi, kdekdo vam pomuze opravit problem na vasich Windows.

    a časom možno prídu na to, že opravujú problém nie "vašich" Windows, ale "svojich" Windows, pretože, ako je všeobecne známe, Windows do vlastníctva nezískavate. Ale aj to, že sa im podarilo presvedčiť národ(y) o tom, že sú to "ich" Windows, je kus obchodníckej šikovnosti...

    A potom príde autor nejakého trojana a Windows je razom jeho :-))))))))

  • 15. 3. 2011 8:58

    benzin (neregistrovaný)

    A ani tohle masy nedonuti prejit na jiny OS (a maji minimalne dve alternativy). Proste kvalitu vidi v necem jinem.

  • 21. 9. 2011 23:34

    ms (neregistrovaný)

    Naprosty souhlas, ten It man, ktery si hraje na experta vsehomiura je naopak s jeho nazory nejvetsi brzdou.
    Mam Kindle a chci si kupovat i ceske knizky, prozatim je velmi omezeny vyber diky temto chytrakum hledajicim alternativy a jejich medialnim zviditelnovanim. Sproste receno, seru na ne, chci mit kindl, nechci cist na PC, Ipad a spol a chci za obsah platit, stejne jako platim za muziku.
    Diky takovym lampertum hledajici socialni spravedlnost js,e v CZ mimo iTunes aspol. lamperte, bez nekam, ja chi plati za knizky a nechci, aby se hromadne kradly .