Hlavní navigace

Názor k článku Mikrořadiče a jejich aplikace v jednoduchých mikropočítačích (3) od Josef Pavlik - Prenositelnost, to je presne ta vec, kvuli ktere...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2010 11:07

    Josef Pavlik

    Prenositelnost, to je presne ta vec, kvuli ktere to bylo psano v C – ten samy algoritmus byl kvuli ladeni prelozitelny i pro PC, takze kdyz jsem neco precetl a OCR na tom zhavarovalo, stahnul jsem si obrazek do PC a ladil jsem algoritmus OCR az na tomto konkretnim obrazku neudelal chybu. Pak jsem nechal prohnat tim novym OCR sadu testovacich obrazku a pokud vsechno dopadlo dobre, mohl jsem program prelozit pro chip.
    S prenositelnosti assembleru 8052 mam jeste jednu historku – prijimac IR, ktery prijata a vydekodovana data poslal po RS485 do PC. V nem, jak jinak 8052. Jeden uart hardwarovy, druhy uart softwarovy. Terminaly poslaly pres IR packet, ten se pres tento prijimac poslal do PC. Pozdeji bylo ovsem potreba udelat i fixni terminal, pripojeny primo po 485. Potiz byla v tom, ze terminal mel Ziloga, IR prijimac 8052. Nezbylo nez v makrech pro assembler ziloga nadefinovat instrukce 8052 a puvodni program z prijimace prelozit temito makry pro Zilog. Podarilo se :-)