Hlavní navigace

Názor k článku Opačný názor: konec IPv4 je jen bublina, IP adres je dostatek od BobTheBuilder - No, jestli nemáte v síti nativní IPv6, tak všechny...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2010 10:05

    BobTheBuilder (neregistrovaný)

    No, jestli nemáte v síti nativní IPv6, tak všechny Visty a Windows7 mají snahu automaticky aktivovat Terredo tunely a veškerou bezpečnostní politiku sítě vám obejdou (s nevalným výkonem). To dnes ve firemních sítích začíná být na pováženou. Ale IPv6 musíte mít zprovozněnou reálně, jinak lidem už některé věci nebudou rozumně fungovat (AAAA záznam má přednost!). Za to ale uživatele nemůžete odpojovat, to je chyba správce sítě, že neposkytne korektní IPv6 konektivitu včetně pravidel firewallu.
    O konci IPv4 se mluví 10 let – a teď, když je opravdu na dohled, bude někdo tvrdit, že ještě dalších 10–15 let? Problém už nastal, je na čase ho řešit a ne čekat dalších X let, až z toho bude malér. Ano, pro ISP je ještě čas delší, než ten rok – ale to znamená, že je potřeba začít něco dělat a ne čekat. Zákazníci zatím IPv6 nevyžadují (nebo si to řeší zatím nějakým tunelem). Až to budou chtít, bude už pozdě začínat.