Hlavní navigace

Názor k článku Opačný názor: konec IPv4 je jen bublina, IP adres je dostatek od rexxor - Kdyz tohle vsechno ctu, i v diskusi, jima me silena...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2010 13:15

    rexxor (neregistrovaný)

    Kdyz tohle vsechno ctu, i v diskusi, jima me silena hruza … je jasne, ze jakakoliv technologie co je nova, bude chtit investici, co neni zrovna prijemna, ale je minimalne na hranici demence si myslet, ze novy a stavajici ISP do roka dostane jednorazove vice jak 4 cecka IPv4 … nebo jsem na tom RIPE meetingu asi poslouchal spatne, je to mozne, ma anglictina neni nejlepsi ;-) Kdyz kazdy bude delat opicarny typu NAT, bude se oddalovat nevyhnutelne a obsahu na IPv6 proste nepribude, coz doufam do tohodle zasahne nase CTU, a zacne rizena regulace IPv4 …v to doufam.
    Krom toho vetsina ceskych provideru o poradnem routeru slysela z rychliku, obzvlaste tech malych. Jak tu rika Ondra, maximalne maji nejake Cisco xxx, co ma silne omezeny pocet routovacich tabulek a jiz dnes se resi vse default routou, coz znemoznuje chtene a finacne zajimave cary s konektivitou. Krom toho bych si tipnul, ze IPv6 tabulek bude urcite mene, protoze kazdy provider ma pod svym ASkem nativne snad jeden IPv6 subnet, maximalne 2 … + ty co routuje. Tak ci tak se snizi pocet, dle meho, a tim i zatez boxu, kdy pri prepoctu se stava kalkulackou. Problemem je dualstack, ja bych tu IPv4 nejradeji vypnul hned ;-) Mam zcela opacny pohled na vec nez autor clanku.
    Modlim se za co nejdrivejsi konec IPv4.
    f.