Hlavní navigace

Názor k článku Opačný názor: konec IPv4 je jen bublina, IP adres je dostatek od J - A proc by bnekdo mel resit adresy uzivatelu ?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 7. 2010 17:07

    J (neregistrovaný)

    A proc by bnekdo mel resit adresy uzivatelu ? (IPv6 ostatne primo v navrhu a vsechny widle se tak default chovaji, podporuje anonymni IP). Jediny co potrebuju je vedet, ze nekde mam pripojeneho uzivatele s tarifem XYZ. A jesli bude pouzivat jednu, 10 nebo 100 adres, mi v pripade IPv6 muze byt uplne putna.
    Sifrovani = nemusim resi 1000 a jeden zpusob jak se bezpecne s nekym spojit, ucit se navazovat spojeni v milionu variant, proste si do hlavicky hodim priznak ze chci sifrovat a vyreseno …
    DHCP = centralizovana manualni konfigurace. IPv6 se umi nakonfigurovat „od prirody“. Neni problem mit v siti vice routeru, zarizeni si je samo najde a muze byt videt pod libovolnym mnoztvi IPadres + samozrejme pod svoji domovskou IP.
    Multimedia = predevsim multicast, ktery se na IPv4 sice provozovat da, ale pouze v omezene sitove infrastrukture, protoze IPcek pro nej vyhrazenych je proste nedostatek. Na IPv6 jej lze provozovat prakticky celosvetove. Uz jen toto + vyvoj ktery muze nevidet pouze slepy = obrovske financni prostredky usetrene za vykon a konektivitu (nemusite distribuovat stejny stream 100×, 1000× , … ale pouze jednou).