Hlavní navigace

Názor k článku Opačný názor: konec IPv4 je jen bublina, IP adres je dostatek od the.max - Jestli budete delat vice typu adresnych asignaci podle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2010 22:02

    the.max (neregistrovaný)

    Jestli budete delat vice typu adresnych asignaci podle velikosti klienta, je to ciste vas boj. Jak uz jsem tu 2× psal, pokud bude mit zakaznik neutuchajici potrebu dostat vice nez /64, ma od toho usta a muze si o to pozadat. Nevidim problem v tom aby to nedostal, pokud to bude technicky mozne. Vzhledem k tomu, ze nase spolecnost se zameruje na pripojovani domacnosti a ne firem a podniku, nevidim v tom problem. Jeden /64 bude zakaznikovi domu stacit, protoze ma jeden domaci router a k nemu pripojene treba 4 pociace. Do budoucna tam muze pripojit i dlasi pristroje, nicmene porad nejak nevidim duvod mit doma nekolik oddelenych siti.
    Pokud by jsme byli LIR a meli /32, tak bych sice teoreticky mohl kazdemu zakaznikovi poslat /48. O tom zadna. Otazka je, jestli ma smysl aby mel zakaznik pro jednu ctyrclennou rodinu vetsi adresni prostor, nez je cely soucasny IPv4 internet. Pokud by se timto zpusobem pridelovali adresy, za nekolik (desitek?) let se bude resit neco jako IPv32???