Hlavní navigace

Názor k článku Opačný názor: konec IPv4 je jen bublina, IP adres je dostatek od Zdenek - - Ad 1. odstavec: Kromě toho, že mezi fyzikou a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 8. 2010 20:04

    Zdenek -

    Ad 1. odstavec: Kromě toho, že mezi fyzikou a společností je snad maximum možných abstrakčních vrstev, je takový „důkaz“ nesmyslný.
    V kapitalismu totiž každý vidí jen efektivitu oblasti pod svou kontrolou, pokud tedy vydá rozhodnutí, které jemu prospěje, ale společnost podlomí, vše se mu jeví v pořádku.
    Nejmenší odpor je zkrat, ale to je dobré tak možná jako metafora, na fungování společnosti to montovat nelze.
    Jak byste vysvětlil cestou nejmenšího odporu fakt, že ve světě se trasa dopravy zboží maximalizuje za účelem navýšení marže dopravců? Myslíte, že lžu? Přemýšlejte: Každý v řetězci je spokojený, zboží získá na exkluzivitě (dražší=lepší), exotičnosti, státy si přijdou na poplatky, měna se nehromadí u fyzických osob… Prostě omezenost rozhledu na vlastní zájmy způsobuje naprosto bizarní důsledky.
    Tím Vás nechci navádět k měnění strategie, tu máte podle pravidel hry jistě výbornou. Ale nesnažte se tady nic tvrdit o efektivitě.
    Ještě jeden případ: Víte, jak se vozí zboží kamionem? Přejede z české fabriky do německého skladu, přelepí se a jede zpět. Se stejným řidičem! Z nějakého důvodu totiž došlo k jakémusi centrálnějšímu řízení personálu, zatímco trasa zboží zůstala pořád na dvou divizích řetězce. Takže do crossdocku a pak do sámošky. A to je ta lepší varianta, kdy je jeden „majitel“ řetězce. U elektroniky není problém několikrát obletět svět.
    Radši už končím.