Hlavní navigace

Názor k článku Proti SCO se postavil již i Novell od matrix - Vzhledem k tomu, ze prave muj otec dela...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2003 8:53

    matrix (neregistrovaný)

    Vzhledem k tomu, ze prave muj otec dela uz skoro 20 let autorske pravo a to v mezinarodnim ohledu, tak si mohu troufnout rici, ze do tohoto problemu trochu vidim.
    Vubec nejde, jak se pise v clanku, o to, ze SCO mlcelo a zaroven distribuovalo sve verze unixu a nezalovalo jine linuxove firmy. To soud zajimat vubec nebude, ptz oni, jako majitele patentovych prav (pokud je vlastni), maji pravo si urcit zmenu obchodnich podminek. A tak jim to pravnici urcite doporuci prezentovat pred soudem. Mohli proste nechat sirit svoji technologii a pak za ni chtit vybirat penize (to same se muze stat s Javou, kterou uplne stejne vlastni Sun a ktery muze za ni zacit vybirat penize, kdyz bude chtit).
    Proste tohle je dano patentovym zakonem, ktery dava plnou moc majiteli prav na to, aby sam a kdykoliv zmenil zpusob licencovani svych prav.
    Dulezitejsi bude spor s Novelem a potom dokazovani o pouziti jejich patentu. A vzhledem k tomu, ze to byla prave IBM, ktera se soutredila na vyvoj a ktera ma licence od SCO, tak IBM bude muset prokazat, ze vyvojari, co delali na linuxu neprisli do kontaktu s technologiemi, ktere ma licencovane od SCO. Tohle bude asi nejvetsi kamen urazu a tam bude velke dohadovani a mnoho vyslechu a svedectvi tech lidi. V tom si vubec netroufam odhadnout vysledek, ptz tam bude zaviset na soudu a na jeho poradnich organech, jaky z tech vypovedi budou mit dojem.