Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 3. 2013)

13. 3. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na program šitý na míru Ubuntu a složíme hudební motiv pro nějaké skupinové cvičení. Pak si upravíme obrázky a nakonec si ukážeme, jak ovládat počítač gesty myší. Jako vždy nesmí chybět blbinka, tentokrát pro milovníky Lega a Minecraftu.

MySoundRecorder

Někteří vývojáři se snaží svou aplikaci maximálně přizpůsobit určité distribuci. V současné době je dost populární Ubuntu, které jako by se od ostatních linuxových distribucí někdy distancovalo a šlo svou vlastní cestou. MySoundRecorder je aplikace, co dokonale splyne s grafickou podobou Ubuntu. Jedná se o jednoduchý záznam zvuků. Program nedisponuje více než třemi tlačítky. Jsou určená pro nahrávání, procházení záznamů a získání informací o programu. Kromě toho, že tahle aplikace skvěle ladí s Ubuntu, toho zrovna dvakrát moc nenabízí.

Softwarová sklizeň (13. 3. 2013) - obrázky k článku

apps.ubuntu.com/cat/appli­cations/mysoundrecorder/, 0­.0.5

Hydrogen

Hydrogen je komplexní software pro skládání jednoduché rytmické hudby. Hodí se perfektně na tvorbu hudby pro pochody, cvičení nebo jako minimalistický hudební podkres pro vaše videa. Jednotlivé zvuky lze kombinovat a mixovat. I když grafické prostředí působí na první pohled složitě, během několika minut se v něm dá i bez manuálu snadno zorientovat a vytvořit první zvukový mix. Výsledek lze exportovat do mnoha formátů včetně Ogg.

Softwarová sklizeň (13. 3. 2013) - obrázky k článku

hydrogen-music.org/hcms/, 0.9.6

PixelSwapper

Pokud potřebujete často obrázek jen zmenšit, oříznout nebo otočit, není nutné kupovat či instalovat pokročilé grafické editory. I takový Gimp může díky množství funkcí tyto jednoduché procedury lehce zpomalit. PixelSwapper vás nebude zatěžovat množstvím funkcí. Je to rychlý a opravdu nenáročný editor. Nabízí ale celkem obrovské množství formátů, do nichž je možné daný soubor uložit. Obrázek lze otevřít i jeho přetažením do okna aplikace.

Softwarová sklizeň (13. 3. 2013) - obrázky k článku

zetacentauri.com/software_pi­xelswapper.htm, 1.21

Easystroke

Easystroke vám umožní ovládat váš počítač pomocí gest myší. Ta si můžete sami vytvořit a propojit je s jakýmkoliv příkazem, s nímž si zamanete. Pokud se je naučíte efektivně ovládat, může to vaši práci na počítači značně zefektivnit. Easystroke spolupracuje i s compizem, gesta tak mohou mít při kreslení například i ohnivou podobu. V historii využívání příkazů se pak můžete dočíst, s jakou úspěšností se vám dané gesto daří používat.

root_podpora

Softwarová sklizeň (13. 3. 2013) - obrázky k článku

sourceforge.net/apps/trac/e­asystroke/wiki, 0.5.5.1

Blbinka

Lego + Minecraft, tomu říkám lákavá kombinace. Podívejte se na seriál, kde se kostičky Lega rozpohybují a vytvoří živý svět úspěšné hry Minecraft.

Byl pro vás článek přínosný?