Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 4. 2016)

13. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme „vypalovat“ na USB a SD paměti, upravíme se jednu funkci Google vyhledávače, budeme tisknout čárové kódy a nakonec modifikovat INI soubory.

Etcher

V některých případech jsou základní CD a DVD média nenahraditelná (např. v nepřepisovatelnosti), v jiných případech je lepší sáhnout po elektronice. Etcher umožňuje „vypálení“ obrazu disku na USB flash disky, ale i SD karty. Disponuje validátorem, který upozorní na zdánlivě bezproblémové paměti, které ovšem mohou selhat při bootování. Aplikace je dostupná ve více samostatných verzích (pro Linux, OS X i Windows). Návrh byl realizován pomocí JavaScriptu, HTML a node.js.

www.etcher.io/, 1.0.0-beta.2

Google search link fix

Rozšíření pro Firefox, které bojuje proti málo vítanému chování Googlu a Yandexu. Kliknutím pravého tlačítka na odkaz výsledku vyhledávání a jeho zkopírováním do clipboardu standardně nezískáte skutečnou URL adresu webové stránky, ale link modifikovaný vyhledávačem. Použitím tohoto rozšíření lze kopírovat původní odkazy.

github.com/palant/searchlinkfix

QZ Tray

Pomocník pro průmyslový tepelný tisk – například čárových kódů přímo z webu. Dokáže pracovat s hardwarem různých výrobců (Zebra, Epson, Citizen, Star, Boca, Dymo apod.). Podporuje běžně používané typy připojení (COM, paralelní, sériový, USB či IP). Opět se jedná o multiplatformní řešení s klienty pro trojici již zmíněných systémů. Testování proběhlo ve spolupráci s populárními prohlížeči typu Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer nebo Opera.

qz.io, 2.0.0-RC3

initool

Utilita pro práci s INI soubory v prostředí příkazové řádky. Jde se o přepis dřívější aplikace iniparse. Kdo nástroj používal, uvítá zpětnou podporu syntaxe příkazů. Kombinace příkazů umožňují například získávat obsažená data INI souboru, zkontrolovat existenci dané sekce nebo vlastnosti, odstranit sekci či vlastnost nebo přiřadit hodnotu vlastnosti.

root_podpora

github.com/dbohdan/initool

Blbinka

Každý z buildů Windows 10 přichází s minimálně jedním značně diskutovaným tématem. Nadcházející sestavení bude zjevně usilovat o vylepšení Modré smrti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku