Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 8. 2012)

15. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni se podíváme na velmi atraktivně vypadající RSS čtečku, dále budeme používat webové aplikace jako klasické programy, uděláme pořádek ve svých bankovních účtech a vyřešíme několik rovnic algebry. Na závěr vás pobaví blbinka.

Lightread

Pro uživatele služby Google Reader se může jevit atraktivní aplikace Lightread. Jedná se o velmi hezky vypadající RSS čtečku, která jako by designově vypadla z operačního systému Mac OS X. Velkou výhodou je, že po stažení novinek z vámi sledovaných stránek můžete články poté číst i offline. Jedná se tak o velmi příjemné řešení pro lidi na cestách, kteří nedisponují neustálým nebo rychlým připojením k internetu. Lightreadu nedělá problém zobrazovat ani obrázky a odkazy v textu. Aplikace je velmi stabilní a za celou dobu používání jsem se ani jednou nesetkal s pádem.

Obrázky k článku Softwarová sklizeň (15. 8. 2012)

www.launchpad.net/lightread, 1.1.1

Fogger

Mnoho webových aplikací už dosáhlo takové úrovně, že se bez větších problémů vyrovnají i těm desktopovým. Pokud vám ale vadí, že při jejich používání je nutné mít neustále otevřený webový prohlížeč, můžete zkusit zajímavé řešení s názvem Fogger. Ten vytvoří most mezi desktopem a webovou stránkou a otevřený web působí na první pohled jako klasické okno aplikace. Fogger vám umožní ho uložit a spouštět automaticky při startu nebo jako program poklepáním na ikonku.

Obrázky k článku Softwarová sklizeň (15. 8. 2012)

www.launchpad.net/fogger, 0.2.3

Darhon Finance

Chcete-li mít přehled o veškerých svých platbách a účtech, můžete ocenit program Darhon Finance. Ten vám přehledně pomůže spravovat vaše účty. Ač se ovládání může zdát zpočátku toporné a chvilku potrvá, než Darhon Finance nastavíte, jste-li náročný uživatel, oceníte jistě množství funkcí, které vás nikterak nebudou limitovat. Zpočátku se jevící náročnost může, ale méně zdatné uživatele od používání odradit. Navíc chybí česká lokalizace.

Obrázky k článku Softwarová sklizeň (15. 8. 2012)

Alg3pywww.darhon.com/, 1.3.1

Alg3py

Algebra je nejen těžká, ale i velmi důležitá matematická disciplína. Pokud si s ní rozumíte víc než autor tohoto článku a potřebujete ulehčit při počtech trochu své hlavě, vyzkoušejte software s názvem Alg3py. Uživatelské prostředí je rychlé a jednoduché. Jedinou podmínkou je vědět, co vlastně děláte. Moc velké nápovědy se v samotném programu nedočkáte. Do Alg3py můžete přidávat nové funkce za pomocí addonů.

root_podpora

Obrázky k článku Softwarová sklizeň (15. 8. 2012)

www.launchpad.net/alg3py,12.07.15

Blbinka

Myslíte si, že je těžší vymyslet jméno pro server nebo nového potomka?

Byl pro vás článek přínosný?