Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (16. 4. 2014)

16. 4. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni nainstalujeme na flash disk několik operačních systémů, posuneme se dál v cestování vesmírem, změříme kvalitu našeho spánku a poslechneme si hudbu na zajímavém hudebním přehrávači. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

MultiBootUSB

Pomocí MultiBootUSB můžete na USB flash disk nebo externí disk nainstalovat více operačních systémů najednou. Program vás stručně provede všemi potřebnými kroky a ty nejtěžší úkony udělá za vás. MultiBootUSB je multiplatformní. Živý flash disk tak můžete vytvářet jak v Linuxu, tak i ve Windows.

Softwarová sklizeň (16. 4. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: multibootusb.org

multibootusb.org, 7.0.0

FTLEditor

Pamatujete si ještě na úžasnou hru FTL (Faster Than Light)? Hra je velmi obtížná a odemknout si všechny lodě může být pro obyčejného hráče téměř nemožné. FTLEditor vám umožní editovat herní profil a povolit všechna potřebná vylepšení i lodě.

Softwarová sklizeň (16. 4. 2014) - obrázky k článku.

github.com/Vhati/ftl-profile-editor, 0.21

SleepHead

I na poli open-source softwaru mohou vznikat kvalitní úzce specializované programy. SleepHead je určený doktorům, kteří měří kvalitu spánku svých pacientů. K využití SleepHead budete proto bohužel potřebovat specializovaný hardware.

Softwarová sklizeň (16. 4. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: sleepyhead.sourceforge.net

sourceforge.net/apps/medi­awiki/sleepyhead, 0.9.3

Madame Miam-Miam's Music Player

Kvalitních audiopřehrávačů není nikdo dost. Název Madame Miam-Miam's Music Player zní možná děsivě. Se samotnými funkcemi to ale tak hrozné není. Uživatelské prostředí je snadno modifikovatelné a vzdušné. Navíc nebudete mít problém s přehráním žádných zásadních formátů. Madame Miam-Miam's Music Player je stále v pokročilé fázi vývoje. I tak už je více než použitelný.

UX DAy - tip 2

Softwarová sklizeň (16. 4. 2014) - obrázky k článku.
Zdroj: mbach.github.io

mbach.github.io/Madame-Miam-Miam-Music-Player, 0.6.0

Blbinka

Čtrnáctiletá dívka zjistila, že sranda na Twitteru může přijít hodně draho.

Byl pro vás článek přínosný?