Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 2. 2014)

19. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si společně uděláme pořádek v heslech, budeme prodávat a nakupovat velmi populární virtuální bitcoiny a spojíme několik videí dohromady. Také si vytvoříme vlastní písmo a jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

Password.NET

Password.NET je chytrý správce hesel. Soubory programu můžete uložit třeba na cloudové úložiště nebo flashdisk a mít je tak vždy k dispozici spolu s hesly. Součástí programu je i To-Do list, do kterého si můžete zapisovat své resty nebo plány. Celá databáze je chráněná heslem. Ve vytvořené databázi můžete vyhledávat. 

Softwarová sklizeň (19. 2. 2014) - obrázky k článku.

sourceforge.net/projects/passwordnet, 1.61

Qt Bitcoin Trader

Qt Bitcoin Trader vám umožní cítit se jako Vlk z Wall Street a „profesionálně“ obchodovat s bitcoiny. V programu sledujete všechny důležité bitcoinové burzy. Stoupání či pokles ceny je znázorněn pomocí grafu.

qtopentrader.com/?Section=About, 1.07

Birdfont

Birdfont je grafický software specializovaný na vytváření či úpravu fontů. Nabízí všechny nástroje, které budete při vytváření písmen potřebovat. Birdfont podporuje i záložky. Nemusíte tak každé písmeno otevírat jako nový dokument. Mezi záložkami lze snadno přepínat podobně jako v internetovém prohlížeči.

Softwarová sklizeň (19. 2. 2014) - obrázky k článku.

birdfont.org, 0.34

MP4 Joiner

MP4 Joiner umožňuje spojit několik video souborů ve formátu MP4 do jednoho. Uživatelské prostředí je velmi jednoduché a nebude vás obtěžovat nastavování žádných hodnot. Stačí jen kliknout na tlačítko join a program se už o vše postará.

root_podpora

Softwarová sklizeň (19. 2. 2014) - obrázky k článku.

mp4joiner.org, 2.1.2

Blbinka

Jistě se vám někdy stalo, že jste neměli k dispozici pravítko a potřebovali jste něco rychle změřit. Stránka iRuler vytvoří pravítko z vašeho monitoru. Stačí k němu pak jen přiložit měřenou věc a ihned získáte výsledek.

Byl pro vás článek přínosný?