Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (20. 6. 2012)

20. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni vám doporučíme software na jednoduché zorganizování vaší hudební sbírky. S Binem se podíváme na 2D film ve třetím rozměru. Popereme se s nahráváním a střihem zvuku a nakonec s pomocí CherryTree vytvoříme organizované poznámky.

Cowbell Music Organizer

Cowbell vám pomůže spravovat vaší hudební sbírku jednoduše, přehledně a elegantně. Svým minimalistickým rozhraním zbytečně nezdržuje množstvím nastavitelných parametrů. Jednoduše dopíšete ke svým písničkám správného autora, album, datum vydání a hudební žánr. Poté už stačí program jednoduše zavřít s uložením. Sem tam se ale objevil problém s českou diakritikou. Po správném přepsání vše bylo v pořádku.

Softwarová sklizeň (19. 6. 2012) - obrázky k článku

www.more-cowbell.org/, 0.2.7.1

Bino

Bino je velmi jednoduchý přehrávač filmů s možností převést váš oblíbený snímek do třetího rozměru. Abyste Bino mohli naplno využívat, musíte vlastnit 3D brýle. Můžete vybírat z více možností. Například s červenými a modrými skly nebo se zelenými a fialovými. Přehrávaný film jde přizpůsobit více druhům, stačí si jen pohrát s nastavením. Bino má problém zobrazovat české titulky a občas se stane, že obraz poblikává. Výsledný 3D efekt je v některých případech velmi kvalitní, jindy zas změnu, tedy kromě drobné vybledlosti barev, nezpozorujete.

Softwarová sklizeň (19. 6. 2012) - obrázky k článku

www.bino3d.org/index.html, 1.2.1

Fillmore Audio Editor

Fillmore Audio Editor je software pro nahrávání hudby pracující s více vrstvami zvuku. Zvuk nebo hudbu můžete importovat nebo nahrát za pomocí mikrofonu. Výsledný audiozáznam lze přímo v programu sestřihat a můžete změnit některé jeho parametry. Finální výsledek se dá exportovat pouze do formátu Ogg. S prostředím programu se velmi rychle sžijete a je vhodný i pro úplné začátečníky.

Softwarová sklizeň (19. 6. 2012) - obrázky k článku

www.redmine.yorba.org/pro­jects/media/wiki/Fillmore, 0­.1

CherryTree

Jedná se o pokročilý textový editor, který hierarchicky řadí jednotlivé textové záznamy do uzlů. Hodí se převážně k plánování, tvorbě To-Do listů a rychlému psaní poznámek. S editorem CherryTree můžete snadno upravovat text, vkládat do něj obrázky nebo tabulky. Výsledek lze exportovat do HTML nebo uložit jako PDF. CherryTree dokáže otevřít i poznámky z jiných poznámkových bloků, jako například Tomboy.

root_podpora

Softwarová sklizeň (19. 6. 2012), obrázek k článku

www.giuspen.com/cherrytree/, 0.24

Blbinka

Někdy je lenost silnější než hlad: Make me a sandwich

Byl pro vás článek přínosný?