Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (4. 7. 2012)

4. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Milovníci piva jistě ocení aplikaci Brewtarget, která pomáhá spravovat a utřiďovat recepty na oblíbený mok. Biologové zkusí zas stvořit život pomocí Biogenesis. Studentům japonštiny se jistě bude hodit japonský slovník Gjiten.

Biogenesis

Biologům jistě přijde hodně zajímavá a užitečná aplikace Biogenesis. Jedná se o vizuální simulaci vývoje živých organismů. V aplikaci můžete nastavit podmínky, ve kterých se začnou jednobuněčné organismy rodit, a pak sledovat, jakou cestou se budou ubírat. Pokud na ně kliknete, dostanete o aktuálním druhu podrobné informace. Můžete též měnit většinu parametrů jednobuněčných organismů. Biogenesis je určitě zajímavý software nejen pro biology, ale i pro lidi, co se chtějí něco dozvědět o fungování života na naší planetě.

Screenshoty softwaru ze Softwarové sklizně.

www.biogenesis.sourceforge.net/, O.8

Brewtarget

Ať už jste profesionální sládek nebo pouze milovník piva, možná oceníte aplikaci Brewtarget. Ta slouží jako databáze receptů. Můžete se podívat, jaké suroviny se potřebují k výrobě jednotlivých značek piva nebo do seznamu zanést třeba i svůj vlastní recept. Brewtarget se sice zdá zpočátku nepřehledný a zasype vás množstvím na první pohled nic neříkajících údajů. Pokud si však dáte práci s přelouskáním manuálu, můžete znatelně obohatit své pivní znalosti a udělat dojem na své kumpány v hospodě.

Screenshoty softwaru ze Softwarové sklizně.

www.brewtarget.sourceforge.net/, 1.2.4

Choqok

Jedná se o jednoduchý a rychlý mikro-blogovací klient, vhodný především pro grafickou nástavbu KDE. Vyniká přehledným uživatelským rozhraním a nenáročností. Umí krátit odkazy a spravovat více aktivních účtů najednou. Vylepšit ho lze zásuvnými moduly. Choqok se snaží uživatele nezatěžovat velkým množstvím funkcí, ale zprostředkovat mu co nejpříjemnější a ničím nezatížený zážitek z mikro-blogování.

Screenshoty softwaru ze Softwarové sklizně.

www.choqok.gnufolks.org/, 1.2

Gjiten

Japonština má několik abeced a patří mezi nejsložitější jazyky na světě. Pro studenty, kteří se rozhodli tuto dnes velmi populární řeč naučit, je určen japonský slovník Gjiten. Jeho databáze slov je objemná. Nutné ovšem je znát alespoň základy anglického jazyka. Gjiten s vámi totiž komunikuje mimo japonštiny pouze anglicky.

Cloud 24 - tip 1

Screenshoty softwaru ze Softwarové sklizně.

www.gjiten.sourceforge.net/, 2.6

Blbinka

Jak se připravit o dárky od Santy?

Byl pro vás článek přínosný?