Hlavní navigace

Názor k článku Spicebird: malý Outlook pro Linux od anonym - Vaše emaily jsou na IMAP serveru. A jestli...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2008 13:23

    bez přezdívky
    Vaše emaily jsou na IMAP serveru. A jestli máte mailbox o velikosti pár set MB, sychronizace trvá nejspíš minuty. Kalendář a kontakty nesynchronizujete, protože je na serveru zřejmě nemáte (a kdybyste ho měl, neuděláte v nich přes IMAP změnu). Push email asi také nemáte, takže periodicky ověřujete stav mailboxu, a když už něco přijde, tak si se serverem povídáte s řadou round tripů. Složku odeslaných zpráv buď nemáte, nebo zprávu nejprve odešlete a poté založíte ve folderu Sent Items (velmi efektivní). A tipnu si, že tuto omezenou funkcionalitu jste rozcházeli tak dlouho, že to vyšělo zatraceně draho. To je samozřejmě typický scénář; možná jste netypičtí, a jste na tom lépe.

    Jestli vám přijde jednodušší dát každému auto, než mít několik pool cars, tak asi neumíte počítat. Každé auto vás vyjde na 10+k Kč měsíčně (leasing, pojištění, opravy). Pokud má zaměstnanec auto k soukromému užití, musíte mu strhávat ze mzdy 1% ceny vozu měsíčně; o to mu musíte zvýšit plat, a narůstají vám odvody. Teď složitý výpočet: na kolik vyjdou dvě auta na oddělení, a na kolik 10 aut na oddělení? Faktem prostě je, že minimálně na junior pozicích, a u lidí kteří zůstávají primárně ve firmě, se používají pool cars.

    S vulgarismy brzděte. Jen ilustrují vaší kognitivní disonanci. Viz též kyselé hrozny. Kdybychom mluvili o textových editorech před příchodem OpenOffice, předhazoval byste údajné výhody TeXu, a tvrdil, že se ho může naučit každá sekretářka. Když nemáte (na) groupware, tak je to nepotřebný nesmysl.