Hlavní navigace

Názor k článku Spicebird: malý Outlook pro Linux od anonym - Konkrétně mzdy jsou dnes složitější o fond pracovní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 1. 2008 16:14

    bez přezdívky
    Konkrétně mzdy jsou dnes složitější o fond pracovní doby, odvody, zálohy na daň a jejich zúčtování. Navíc například OKD má 15220 zaměstnanců, což by se těžko zvládalo s pár sešity. Nevím, jestli tu dobu pamatujete, ale svého času byly mzdových účetních plné kanceláře (stejně jako dalších účetních). Byli jsme to my v IT, díky komu účetních 90+% odešlo. A firmy díky tomu ušetřily obrovské peníze. I přes cenu licencí systémů typu SAP R/3 (OKD má pěknou instalaci).

    Já Spicebird vidím v názvu článku. Píše se tam "Spicebird: malý Outlook pro Linux". A k tomu říkám, že srovnávat Spicebird a Outlook je vtip, nebo naprostá neznalost. To už by se článek mohl jmenoval Google Picasa - Photoshop pro Linux.

    Ve většině firem nemají mobilní projektor pro každého, proto je nutné je rezervovat (stejně jako zasedačky, nebo pool cars). U vás má každý člověk svůj projektor?

    Exchange zastupitelnost řeší, byť minimálně. Oprávnění, deadline a potvrzení naopak nejsou problémem. Exchange řeší primárně komunikaci, je ho možné výrazně ohýbat, ale možnost postavit nad ním aplikaci je spíše taková třešnička na dortu. Existují samozřejmě aplikace, které pracují nad Exchange s jiným interfacem, než Outlookem (dokonce je pár DMS pro Exchange). Většina větších workflow řešení ale opravdu jede mimo Exchange. Nicméně objednání kancelářských potřeb, odesílání a přijímání faxů, sdílené kontakty a hlasová schránka přes Outlook jsou celkem rozšířené věci.

    Nemám k dispozici statistiku, ale mám za to, že na jednu instalaci Lotus Notes připadá tak 20-50 instalací MS Exchange.