Hlavní navigace

Systinet uvedl Web Services platformu WASP 4.0

12. 7. 2002
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Kromě 4.0 verze Web Services platformy WASP Systinet představil i novou cenovou politiku - plnou verzi WASP 4.0 je nyní možné získat zdarma.

PRAHA, 10. července 2002 – Společnost Systinet, poskytovatel softwarové infrastruktury pro Web Services (webové služby), oznámila uvedení čtvrté verze aplikační platformy WASP (Web Applications and Services Platform) pro tvorbu, nasazení, zabezpečení a správu webových služeb. Systinet zároveň představil i novou cenovou politiku, jejímž cílem je usnadnit pilotní nasazení webových služeb. Plná verze platformy WASP 4.0 je k dispozici zdarma pro vývoj a komerční nasazení na počítačích s jedním procesorem.

Produktová sada Systinet WASP 4.0 zahrnuje WASP Developer (který podporuje Borland JBuilder, Sun ONE Studio, Eclipse a IBM WebSphere Studio Application Developer), WASP Server for Java, WASP Server for C++ a WASP UDDI.

Platforma WASP 4.0 plně podporuje standardy a je navržena tak, aby splňovala požadavky na klíčové vlastnosti podnikových aplikací, tj. bezpečnost, výkonnost, škálovatelnost, nezávislost na platformě a interoperabilitu. WASP 4.0 nabízí security framework, který podporuje nejnovější postupy šifrování dat, autentikace a autorizace, a který lze snadno integrovat s existujícími bezpečnostními technologiemi. WASP je 5 až 15krát výkonnější než konkurenční řešení a oproti ostatním produktům na trhu nabízí výrazně lepší škálovatelnost. Systinet také zvýšil laťku v oblasti interoperability – WASP 4.0 spolupracuje s ostatními Web Services frameworky, jako např. s Microsoft .NET, lze jej portovat na širokou škálu operačních systémů, webových nebo aplikačních serverů a databází.

„Systinet WASP je výkonný a vysoce spolehlivý framework pro tvorbu a nasazení webových služeb v kritických podnikových aplikacích,“ uvedl Alan Thornton, Staff Engineer společnosti Entergy Corporation. „Jsme velmi spokojeni s jeho výkonností a škálovatelností. Systinet nám kromě toho poskytuje také skvělou podporou.“

Susan Aldrich, Senior Vice President společnosti Patricia Seybold Group, o platformě WASP 4.0 uvedla: „WASP 4.0 nabízí vyspělou sadu runtime služeb, které dovolují snadné sdílení standardních služeb obchodními aplikacemi, zvyšují produktivitu vývojářů a umožňují nasazení aplikací založených na webových službách. Na webové služby nasazené na platformě Systinetu spoléhají milióny uživatelů.“

„Od té doby, co jsme před téměř dvěma lety uvedli vůbec první komerční SOAP implementaci na světě, Systinet udává tón v oblasti Web Services řešení,“ řekl Roman Staněk, zakladatel a CEO společnosti Systinet. „Platformu WASP využívá více než 15 000 registrovaných uživatelů a denně si ji z našeho webu stahuje asi 150 lidí. Je nasazena ve stovkách případů, včetně firem jako JP Morgan, Ericsson, Deutsche Telekom a Entergy. Očekáváme, že uvedení WASP 4.0 přispěje k dalšímu zvýšení zájmu vývojářů a IT architektů o webové služby.“

Nová cenová politika

Systinet nabízí produkty, které umožňují IT architektům a vývojářům navrhnout a nasadit webové služby v podnikových aplikacích. Pro vývoj a testování je WASP k dispozici zdarma již od verze 1.0. Novinkou verze 4.0 je bezplatná licence pro komerční použití platformy na jednoprocesorových počítačích. Tato licence umožňuje snadné zavádění webových služeb. Jednoprocesorovou licenci je možné získat na základě registrace na webových stránkách Systinetu. Licence pro více procesorů je k dispozici za 2 000 USD za každý procesor. Systinet WASP UDDI 4.0 je poskytován samostatně, pro komerční účely za 10 000 USD za každý procesor.

Vlastnosti platformy WASP 4.0

WASP Server for Java

WASP Server for Java je nezávislý na platformě a lze jej snadno integrovat do existující podnikové infrastruktury.

Nové vlastnosti a vylepšení:

Nejširší podpora Web Services standardů

WASP Server for Java nabízí nejširší podporu standardů, která zahrnuje SOAP 1.1, SOAP 1.2, WSDL 1.1, XML Signature a další.

Zabezpečení Web Services

WASP Server for Java podporuje celou řadu security mechanismů. V rámci autentikace jsou podporovány protokoly HTTP Basic, HTTP Digest, SPKM (Simple Public Key Mechanism) a SSL (Secure Socket Layer). Model autorizace je založen na standardní technologii JAAS, která zajišťuje integraci s existujícími systémy. Na úrovni XML WASP implementuje standardy XML Signature a SAML (Security Assertions Markup Language). WASP Server for Java lze bezproblémově integrovat s ostatními bezpečnostními technologiemi – například LDAP.

Nejvýkonnější platforma pro Web Services

WASP Server for Java přináší řadu vylepšení interního zpracování SOAP zpráv, podporu standardních J2EE clusterů, load balancingu, multi-threading a optimalizaci správy zdrojů. Díky tomu je WASP vůbec nejrychlejší a nejškálovatelnější SOAP stack, který zpracovává SOAP zprávy 5 až 10krát rychleji než konkurenční produkty.

Správa Web Services

Nová management konzole umožňuje kompletní správu jednoho nebo více WASP Serverů a implementovaných webových služeb. Management konzole je implementována jako aplikace běžící v internetovém prohlížeči. Nabízí kompletní konfiguraci, monitorování, profilování a zabezpečení webových služeb.

Interoperabilita

WASP Server for Java nabízí nejlepší interoperabilitu s ostatními Web Services platformami, včetně Microsoft .NET, Apache SOAP/Axis a mnoha dalších.

WASP Server for C++

WASP Server for C++ usnadňuje integraci aplikací založených na technologiích Microsoft .NET, C/C++, Java nebo JavaScript.

Nové vlastnosti a vylepšení:

Plná podpora Web Services standardů

WASP Server for C++ plně podporuje nejnovější standardy webových služeb, včetně SOAP 1.1, WSDL 1.1 a XML Schema.

Výkonnost a škálovatelnost

WASP Server for C++ obsahuje vysoce optimalizované zpracování SOAP zpráv, které společně s dalšími vlastnostmi jako například plně multithreadové jádro umožňuje dosáhnout vysokých výkonů při zpracování SOAP zpráv (WASP for C++ je průměrně 15krát rychlejší než konkurenční řešení Apache Axis).

WASP UDDI

WASP UDDI je plně kompatibilní se standardy UDDI V2 a UDDI V1 a podporuje standardní UDDI klienty, včetně UDDI4J.

Nové vlastnosti a vylepšení:

Nejlepší podpora databázových enginů a aplikačních serverů

WASP UDDI snadno zapadá do existující IT infrastruktury. Podporuje celou řadu DBMS, včetně Oracle, IBM DB2, MS SQL Server, Sybase a dalších. Na rozdíl od většiny UDDI registrů, které jsou vázány na aplikační servery, spolupracuje se všemi nejznámějšími produkty, včetně BEA WebLogic, Oracle 9i a IBM WebSphere.

Nejlepší bezpečnost a řízení přístupu

WASP UDDI umožňuje zabezpečení dat pomocí velmi flexibilních bezpečnostních mechanismů. Administrátoři WASP UDDI mohou nastavit přístupy k libovolným UDDI entitám (tj. businessEntity, businessService, bindingTemplate nebo tModel). Všechny tyto vlastnosti jsou v souladu s navrhovanými specifikacemi UDDI v3.

Rozšířené možnosti dotazování

WASP UDDI podporuje celou řadu dotazovacích funkcí, které zajišťují rozsáhlé možnosti vyhledávání.

WASP Developer

WASP Developer usnadňuje tvorbu, ladění a nasazování webových služeb. WASP Developer je dodáván jako rozšíření populárních vývojových nástrojů, která povyšuje na výkonná prostředí pro tvorbu a nasazení webových služeb. WASP Developer nabízí vývojářům přístup ke všem vytvořeným zdrojům a umožňuje je kdykoliv modifikovat. WASP Developer umožňuje ladění webových služeb na straně klienta i na straně serveru (remote debugging). WASP Developer nabízí ladění webových služeb běžících v jakémkoliv cílovém prostředí (např. BEA WebLogic nebo IBM WebSphere).

Nové vlastnosti a vylepšení:

Nejlepší podpora populárních Java IDE

WASP Developer podporuje Borland JBuilder , Eclipse, Sun ONE Studio (známé také jako Sun Forte for Java), NetBeans a IBM WebSphere Studio Application Developer.

Dostupnost

root_podpora

Kompletní platforma WASP 4.0 je k dispozici ke stažení na webových stánkách Systinetu (), kde jsou také uvedeny podrobné informace o cenách.

O Systinet Corporation

Systinet je poskytovatel softwarové infrastruktury pro tvorbu webových služeb (Web Services). Produkty společnosti Systinet využívají podniky k tvorbě, nasazení, zabezpečení a správě webových služeb. Platformu WASP (Web Applications and Services Platform), která je založená standardech jako XML, SOAP, WSDL, UDDI a WASP UDDI, používá více než 15 000 vývojářů z celého světa. Produkty WASP jsou k dispozici pro Java a C++, jsou interoperabilní s ostatními implementacemi webových služeb jako např. s Microsoft.NET a jsou kompatibilní s celou řadou platforem a serverů. Mezi zákazníky společnosti Systinet patří firmy jako JP Morgan, Ericsson, Entergy, Deutsche Telekom nebo SAIC. Společnost Systinet, která byla založena v roce 2000, je soukromá společnost se sídlem v Cambridge, Massachusetts a pobočkami v San Franciscu, Londýně a v Praze. V březnu 2002 Systinet získal investici 21 milionů USD od venture kapitálového a investičního fondu Warburg Pincus. Další informace najdete na www.systinet.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku