Hlavní navigace

Názor k článku Transakce a izolace transakcí v databázích od Lael Ophir - Řada jednoduchých aplikací může šťastně existovat s úrovní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 5. 2009 18:41

    Lael Ophir (neregistrovaný)
    Řada jednoduchých aplikací může šťastně existovat s úrovní izolace READ UNCOMMITED, a nevyžadují ani ostatní ACID vlastnosti. Příkladem může být diskuze tady na rootu, nebo většina triviálních webových udělátek. Ovšem jakmile se začneme bavit o trochu vážnějším použití DB, je situace úplně jiná. Představte si třeba databázi zákazníků na call centru, a do té buší dvacet (nebo také dvě stě) operátorek. Velmi lehko se stane, že jich bude více editovat ten stejný záznam. Co se stane u jednoduché aplikace? Přijdete o změny. Je to akceptovatelné? V žádném případě, to byste z toho udělal ca-ll-sino.

    Problém je v tom, že aplikace (a zvláště ty webové) píší často lidé bez základních znalostí a schopností. Doma jim ten eshop fungoval, zákazník si to také zkusil, tak co. Jenže jak uváděl kolega Stěhule, až přijde vánoční špička, může majitel mít shopu vrásky na telefonu rozzlobené zákazníky, a na čele hluboké vrásky. Proto je pro zákazníka lepší pracovat s profesionály, a ne s garážovými firmami.