Hlavní navigace

Názor k článku Výrobci nechtějí sázet jen na Android, jsou nervózní z patentů od Petr Menšík - Vážený pane, kdybych byl veselá kopa jako vy,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 9. 2011 23:58

    Petr Menšík

    Vážený pane, kdybych byl veselá kopa jako vy, válel bych se to po zemi v záchvatech smíchu. Protože ale nejsem, tak vám na to můžu alespoň odpovědět.

    Windows Mobile 6.5 je příšerný a debilní systém s takovým množstvím omezení, že na něj nikdo soudný dneska nic nového dělat nebude, kdyžtak pouze udržovat původní věci. Ty primitivní aplikace na androidu mohou být primitivní, ale funkci plní a můžete jich mít mnoho. Na windows mobile je prakticky nemožné používat souběžně 2 programy pro GPS, nemá to sensor, nebo aplikace musí prasit celý systém, aby ho uměla použít. Systém jako takový nenabízí vývojářům téměř nic, musí si všechno udělat na koleně, aby něco měli. Vyjdou z toho aplikace, které jsou izolované ostrůvky neschopné spolupráce s jinými programy a témže telefonu.

    Android naproti tomu má od počátku vymyšlené sdílení periferií tak, aby všechny aplikace je mohly využívat a nepraly se o ně. Mohou vyvolávat akce a nechat si je obsluhovat jinými částmi systému. Mají inteligentní klávesnice, které není hanba používat, dokonce je můžete dle libosti měnit. Máte k dispozici i rozpoznání řeči, když se vám to nechce datlovat.

    Windows Phone 7 si podřízly úspěšně větev tím, že nepodporují ani přenos částí knihoven z původních programů, protože si staví na vlastních jazycích pro jejich vývoj. Nevím, kolik znáte použitelných navigací pro Windows Phone 7, já ani jednu. Na windows CE se jich dělalo dost, všimněte si ale, že přešli buď na android, nebo iPhone. Nebýt microsoftí prudy a absence použitelného spojení na exchange od třetích stran, mobilní Windows nemají co nabídnout. Pokud potřebujete čtečku outlooku, pořiďte si WinMobile. Nic jiného vám nenabídnou.

    Pokud toužíte po navigaci, navštivte si Android Market. Je tam toho docela dost, musíte vědět, co hledat. Pokud vám nestačí Navigon, iGo, nebo Sygic Aura, zkuste třebas Be-on-road.

    Ale prosím vás, až se probudíte, rychle si sedněte, ať se vám nezatočí hlava. Váš sen brzy skončí, a probuzení může bolet.