Hlavní navigace

Názor k článku Windows 7 očima uživatele Linuxu od Lael Ophir - Vy zapomínáte, že v roce 1995 například pro velké procento...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2010 22:16

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    Vy zapomínáte, že v roce 1995 například pro velké procento tehdy velmi drahých CD mechanik neexistovaly jiné drivery, než pro DOS. Co byste dělal na OS/2?
    Narazil jsem na několik aplikací pro DOS, které ve Win95 nechodily. Řešilo se to triviálně: režim MS-DOS. Ten provedl restart počítače do režimu DOS.
    Kompatibilita s Windows 3.x byla zásadní věcí. Samozřejmě za nízké HW nároky musíte nějak platit; v případě Win9× stabilitou. Přesto šlo proti Win3× o velkou změnu k lepšímu.

    Zpětná kompatibilita je vždy žádoucí věc. Kritizoval jsem někdy Linux za zpětnou kompatibilitu? Já ho kritizoval spíš za její absenci. Vždyť si zkuste na dnešní distro nainstalovat 5 let starou aplikaci. Jak nemáte balíček pro svou verzi svého distra, je to problém.

    MacOS X je ohledně prostředí daleko před Win7? A jak se to prosím pozná? Podle vašeho subjektivního dojmu, nebo to lze změřit metrem? Pokud to měříte metrem, tak jakým?
    Tržní podíl všech verzí MacOS srovnáváte s Win7? Proboha proč?