Hlavní navigace

Wings 2: Boj do posledních sil

16. 11. 2007
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Vítejte na vesmírné základně. Ať už jste přišli jako svobodní či nikoli, vaše práva jsou zde rovnocenná. Vždyť spravedlnost smrti tkví v její nepodplatitelnosti. Bojujte statečně, jednejte chladně a zemřete později, nebo možná i přežijete. Vzkříšení novodobého kolosea bylo diváky nadšeně přivítáno.

Wings 2 je zábavným a důkladně promyšleným titulem, jehož děj se odehrává převážně za letu. Ovládáte svou raketu, která je samozřejmě vybavena patřičnými palebnými prostředky. Cíl mise se mění v závislosti na zvoleném módu hry. Intro, které by nás nenásilně uvedlo do příběhu, ani příběh samotný tu není. Nezbývá, než zapojit barvitou fantazii nebo jednoduše hru spustit a začít střílet. Wings 2 je ostatně určen spíše pro multiplayerový styl, a tedy se absenci děje ani příliš nedivme.

Wings 1

Po spuštění Wings 2 nás uvítá tématické pozadí, na němž se rýsuje hlavní nabídka. K dispozici máme klasickou hru (Play) nebo hru prostřednictvím internetu (Net). Nejprve bych vám ovšem radil projít si nastavení (Options) nebo alespoň parametry herního módu (Game). Options ukrývá kromě jiného možnost utvořit si vlastní nastavení, a to si posléze uložit. Zvláště, využívá-li váš počítač více lidí, je to neocenitelná pomůcka. Smíte si navolit vlastní skladbu zbraní, ovládání pro jednotlivé hráče, které čítá dost kláves, grafické i zvukové detaily a samozřejmě i nastavení síťové hry. Jednotlivé možnosti jsou popsány sice anglicky, ale myslím si, že nebude činit problém se orientovat ani pro začátečníky, ať už v oblasti her nebo jazyků. Přejděme k volbě Game. Postupně si navolíme číslo hráče, dobu trvání zápasu, samotný level atd. Zbylé nastavení se mění dle zvoleného typu. Od tradičních jako Deathmatch, Flag capture, Last man standing po méně obvyklé The Hunt, Base defence a Practise. Jednotlivé módy jsou popsány na stránkách projektu. Máte-li neustále pocit, že by se dalo optimalizovat více, zkuste extra settings.

Vše máme nastavené, nezbývá, než hru spustit. Po kliknutí na Play se vše potřebné začne načítat. Ocitáme se na jedné z mnoha map. Začínáme být ostražití, nepřítel je někde tady. Průběžně sledujeme ukazatele v dolní části obrazovky. Zobrazují míru poškození, aktuálně aktivní zbraň a její stav munice. Nezoufejte, že se čára krátí. Stačí přistát na speciálních plošinách a opět se doplní. Stejně tak lze měnit zbraně v muničním depu. Loď nese naráz čtyři rozličné zbraně. Co mi přišlo skvělé, je možnost opuštění rakety a cestování s panáčkem „po vlastní ose“. Hodí se to nejenom při velkém poškození, ale také jako šikovný strategický tah. Samotný voják rozhodně není snadný cíl. Disponuje navíc padákem, rogalem a neodmyslitelnými zbraněmi. Zkrátka boj do posledních sil. Z dalších detailů bych upozornil třeba na to, že bude-li vaše loď hořet, postačí se proletět pod jedním z mnoha vodopádů.

Wings 2

Volně přejděme ke zpracování Wings 2. Zde se nachází největší slabina projektu. Pro mnohé hráče není tento titul náležitě graficky atraktivní. Spíše prostší vykreslení hrací plochy není ovšem na škodu. Skvělý hudební doprovod nedostatek kompenzuje. Nechybí možnost stáhnout si další skladby, mise atd. Hratelnost je vynikající. Ovládání je z počátku složitější. Hlavně hraje-li více hráčů na jednom počítači, dochází ke kolizím. Nic významného to však není, jen pouhá otázka zvyku.

root_podpora

Wings 2 nabízí velké množství zábavy prostřednictvím široké palety herních módů, přičemž se nejedná o variace na jedno téma. Nevadí-li vám prostší grafické prostředí, rozhodně si zkuste tento titul zahrát, neměli byste litovat. Raketa startuje, mise začíná, snad se z ní vrátíte vítězně.

Wings 3

Chceme-li si Free Edition rovnou vyzkoušet, na stránce Wings 2 zvolíme odkaz Download a zde archiv wings2FE_v1.2­.0_linux.tar.gz – rozbalíme ho, vlezeme do adresáře bin a zde již najdeme binárku na spuštění Wings(případně Wings64).

Wings 4

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku