Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Xubuntu 11.10: dokonalý náhradník bez Unity od karlos - Jsem jediny kdo se tim netrapi protoze zustal...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 10. 2011 11:46

    Nomen (neregistrovaný)

    Používat Ubuntu, taky bych měl 10.04. Byla to zatím asi poslední zajímavá verze. Uvidíme, jestli do doby 12.04 dostanou rozum, nebo budou pokračovat jako doposud.

    Ale není to jediná možnost. RHEL/CentOS/Sci­entific 6 a Debian Squeeze jsou na tom podobně.

  • 18. 10. 2011 14:03

    Přezdívka

    Já jsem na 10.10 bo v 10.04 mi nefungovala pořádně zvukovka. Teď mi vše funguje bez problémů. Pokud budu aktualizovat uvažuji o přechodu nejspíš na lubuntu.

  • 18. 10. 2011 23:50

    Slavek (neregistrovaný)

    já jsem taky odolával na svém main desktopu Unity docela dlouho, měl jsem ho na pár laptopech, ale nezdálo se mi to na tvrdou práci, ale když na Rootu poslední dny byly úžasný články jak je to už teď vychytaný, jak se to dá i upravit a jak v nouzi třeba Gnome shell (a v naprostý nouzi třeba Xubuntu), tak jsem si řekl, že z 10.10 holt to zkusím a budu věřit, že to fakt jenom netestovali v režimu "běží mi prohlížeč/jde něco spustit/tady si vyhledám app ke spuštění". Byla to chyba - na laptopech nemám takový požadavky, jako na svým main stroji. Srovnám-li nyní svůj main stroj se starým Gnome s tím, jak se mi ovládá Unity (výběr oken, klikání na horní lištu okna pro výběr okna, atd.) jsem jednoznačně na Linusově straně, že takhle ne. Na netbook třeba (mám ho na 2 nb), nebráním se novým postupům, ale tohle na můj hlavní desktop fakt ne. Takže jsem přidal Gnome shell. Gnome shell na mne působí tak jako alfa verze, IMHO je v plenkách, takže jsem v tuto chvíli v situaci jako Linus - píšu to z Xfce. Bohužel nejásám, pro tuto chvíli je to krutá alternativa a pro dlouhodobý provoz bych ji nerad měl jako hlavní.
    Otázkou je, co dál. Přežil jsem na Ubuntu léta včetně všemožných rozbitých upgradů (nasazuju to v rámci unifikace i na některý servery), ale tenhle směr mi krutě nevyhovuje. Nevadí mi, že to je jiný/nový. Vadí mi, že jsem v tom pomalý a zejména že víc zatěžuju hlavu neproduktivníma věcma (jedinou výhodu vidím ve vyhledávání a spouštění programů po zadání pár znaků - to mi vyhovuje). Nemyslím, že to je o zvyku, myslím, že je to o logice návrhu - pro mne zlatý starý Gnome, kéž by někdo z něj vyšel a udělal nový, lepší, ale na podobně pro mne myšlenkově uchopitelných základech. Doufám, že neskončím na Xfce natrvalo...