Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Hlavní navigace

ICQ klient kompatibilní s ICQ

Murděj Ukrutný
Murděj Ukrutný
24. 8. 2006 12:00

ICQ klient kompatibilní s ICQ

Ahoj,
hledám nějakého ICQ klienta pro linux který by byl opravdu kompatibilní s ICQ Doteď jsem používal Kopete ale některým lidem ode mě nechodí zprávy, nebo jsou useknuté.
Petr Muller
24. 8. 2006 12:03 Nový

klienti

celé vlákno
licq, centericq (cli-based, ten pouzivam ja)
Gringo
Gringo (neregistrovaný)
24. 8. 2006 12:13 Nový

Dalsi IM

celé vlákno
Osobne bych doporucil spis SIM (asi nejlepsi pokud jde o spojeni uzivatelske privetivosti s moznostma konfigurace a peknym vzhledem, co jsem zatim potkal) a GAIM (u toho mi nesedi vzhled a ovladani stavu na icq)
uživatel si přál zůstat v anonymitě
24. 8. 2006 12:24 Nový

Re: Dalsi IM

celé vlákno
centericq je uzivatelsky privetive, ma dobre moznosti konfigurace a navic i pekny vzhled... Tak proc nejaky SIM?

hehe
Boleslav Sikora
Boleslav Sikora (neregistrovaný)
24. 8. 2006 16:58 Nový

celé vlákno
>uzivatelsky privetive

To snad nemozes mysliet vazne.
Mononuk
Mononuk (neregistrovaný)
25. 8. 2006 9:17 Nový

celé vlákno
centericq je opravdu nejlepsi, kdyz si na nej zvyknes, tak v nem delas opravdu velmi rychle, nehlede na to ze ti muze bezet ve screene a prihlasis se na nej odkudkoliv ze sveta pres obycejnou puttynu.A nikdy centericq neprestalo fungovat pri zmene protokolu.
Boleslav Sikora
25. 8. 2006 11:31 Nový

celé vlákno
Rozpravas z cesty. Ja som narazal na uzivatelsku privetivost, nie na funkcionalitu a podobne. Pretoze icq v konzole je vselijake mozne len nie uzivatelsky privetive. Nehovorim ze to nieje dobre pre pokrocilych uzivatelov(napr. adminov), ktori si to ukladaju v screene a pripajaju sa na to z viacerych miest, ale nie pre >uzivatelov<.
su - \mathfrak{M}&#294;&#274;&#458;MARCHON
su - \mathfrak{M}&#294;&#274;&#458;MARCHON (neregistrovaný)
25. 8. 2006 12:56 Nový

celé vlákno
Ja poznam jednu dokonca *peknu uzivatelku* ;-) ktora pouziva centericq
jard
jard (neregistrovaný)
11. 9. 2006 23:56 Nový

celé vlákno
spravna terminologia je 'lamer friendly' a nie 'user friendly'.

Slackware is user friendly. It's just selective about who its friends are.
14. 9. 2006 13:46 Nový

celé vlákno
Tazatel se ptal po plne kompatibilnim klientu. Nevim, proc mu radite centericq. Ja sice pouzivam jen nejakou starsi verzi na serveru, ale tusim, ze ani nove verze neumoznuji zobrazovat stav typing pro obe strany, o posilani souboru nemluve. Dalsi veci by se urcite nasly.
EHP
EHP (neregistrovaný)
24. 8. 2006 12:25 Nový

Neexistuje

celé vlákno
Jediny opravdu kompatibilni je originalni ICQ - vsechno ostatni jsou jen klienti zalozeni na reverznim inzenyrstvi protokolu. Nevim o tom ze by ICQ svuj protokol uvolnilo i pro ostatni (snad krome MS a AOL). Navic cas od casu v nem provedou zmenu po ktere (nekteri) neoficialni klienti prestanou fungovat.
disorder
disorder (neregistrovaný)
24. 8. 2006 13:35 Nový

Re: Neexistuje

celé vlákno
nastastie sa mi este nestalo, ze by gaim prestal fungovat.

k povodnej otazke: gaim. podla mna najlesie vyriesene ovladanie a vzhlad. pouzivam 2.0.
smeal
smeal (neregistrovaný)
25. 8. 2006 13:20 Nový

Re: Neexistuje

celé vlákno
okrem toho ho mame aj pre ms win :)
24. 8. 2006 12:53 Nový

ICQ a linux

celé vlákno
Bohuzial, taky klient neexistuje. Napriklad Status Manager nie je v nijakej Open Source implementacii.
disorder
disorder (neregistrovaný)
24. 8. 2006 13:33 Nový

Re: ICQ a linux

celé vlákno
vsetko ostatne sa da nahradit go.icq.com (flash ci java).
andreeeee
andreeeee (neregistrovaný)
4. 10. 2006 11:39 Nový

Re: ICQ a linux

celé vlákno
status manager je napr. v mirande... a moj skromny nazor je, ze IcqJ v mirande (a derivaty) su najlepsie opensource implementacie icq protokolu
Froggy
Froggy (neregistrovaný)
24. 8. 2006 13:47 Nový

A co takhle Jabber?

celé vlákno
Co takhle prejit na Jabber - treba s klientem Gaim nebo PSI, a ICQ tam mit pres transportniho agenta? :)
24. 8. 2006 14:52 Nový

Re: A co takhle Jabber?

celé vlákno
Jo, jabber je squely, aj ked mi pravidelne pada brana na ICQ. Nie ze by ma to nejak extremne trapilo ;-) Tak asi raz za den.
Jan Vodolan aura:33
25. 8. 2006 8:46 Nový

celé vlákno
v linuxu pouzivam SIM (Simple Instant Messenger). Je proste nejlepší (rozumněj nejkonfigurovatelnější). Jenom se jeho vývoj na rok zasekl, ale někdy na podzim prý má zkončit "re-code". Pak už to bude zase každodenně živý projekt.
W
25. 8. 2006 12:59 Nový

celé vlákno
Jj, SIM poznam, dlho som pouzival (snad dva roky), vadili mi akurat buffer overflowy. Inak perfektny soft. IMHO do SIMu uz netreba takmer nic doplnovat, akurat vychytat tie chyby. Ked si tak spomeniem, nalakal ma tym, ze mal OSD: pridem k typkovi, pozera film (mplayer -vo sdl) a zrazu sa mu objavi sprava na obrazovke :-)
svacko
svacko (neregistrovaný)
12. 10. 2006 9:46 Nový

celé vlákno
sim je dobry akurat vtedy,ak pouzivas icq vyhradne na jednom stroji. vzhladom k tomu,ze casto migrujem,praca-skola-intrak-dom,tak sim sa mi osvedcil ako nicitel kontakt listu.tiez soms i ho nevedel vynachvaalit,od verzie 0.9.2,az som ho pri trojke kvoli strasnym problemom s kontakt listom nechal,a presiel na icq transport cez jabber.casto sa mi vsak stavalo,ze transport proste nefungoval,a tiez,nie je to pohodlne riesenie,ak to chce clovek vyuzivat aj na pc,kde nema ziadne prava,teda nemoze si nic instalovat..tak som nakoniec skoncil pri gaime,ktory nie je uplne to naj,co sa tyka funkcii,ale funguje 100%,a nerobi ziadne blbosti ;) medzitym vysla 0.9.4 simu,tak jeej,myslel som,ze stare zname problemy su minulostou,no hned po 1dnovom pouzivani som skoro umrel,kedze mi vymazal cca 20 najnovsich zaznamov..neviem,asi ma dake problemy so synchronizaciou alebo co,ale ja hovorim,od simu ruky prec :)
a gaim v2.0 beta je celkom vydarena ;)
s.
LinPilot
16. 12. 2006 20:52 Nový

celé vlákno
No me zas takhle blbne gaim....pri presunu kontaktu do jine skupiny o nej prijdu...pak mi vadi ze nevidim svuj status. Na licq jsem nedoresil znakove sady, jinak super klient...ted jsem zkoncil u kopete...nejdou mi posilat soubory, obcas spatne zvlada znakovou sadu a nezobrazuje treba klienta ktereho ostatni uzivatele pouzivaj, ale jinak funguje....pokud jse o konsoli tak jsem byl velmi spokojen s micq...umi toho hodne, snad jen ty obrazky.... :-)
LinPilot
16. 12. 2006 23:16 Nový

celé vlákno
tak jsem znovu skusil nejnovejsi sim...no prisel jsem o autorizaci u vsech co ji vyzaduji...jinak ne vse tam funguje, treba info o klientu: misto kopete mi zobrazil gaim. Asi zustanu u kopete nebo prejdu na transport, ale tam se mi nezobrazoval typing stat, tak nevim..je to tezky. Koluje fam ze ma byt ICQ placene....moc tomu neverim, ale vyresilo by to temer vsechny problemy, spoustu lidi by preslo treba na jabber a ty ostatni by ho asi taky museli zacit pouzivat.... nevite nekdo co je na tom pravdy?
Vojtěch Trefný
24. 8. 2006 22:59 Nový

celé vlákno
Nvrhuji gaim nebo jabber, používám oba dva a jsem plně spokojen, je sice pravd, že pod ním nerozchodíte úplně všechno co v "normálním" icq, ale jsou to věci (většinou) pro normální užívání nepotřebné. Se SIM IM nemám dobré zkušenosti, ale můžete klidně vyzkoušet všechny a vybrat si sám - výše zmíněné programy byste měl dostat společně s distribucí případně se dají stáhnout.
Osobně mám mnohem lepší zkušenosti s alternativními icq klienty než s pravým icq.
Mates
Mates (neregistrovaný)
25. 8. 2006 8:47 Nový

Každý názor musí mít titulek.

celé vlákno
Taky bych doporucil icq transport pres jabber. Pouzivam jabber i icq (vetsina kontaktu) a klienta sem hledal dlouho. Ve windows pouzivam jiz nekolik let Mirandu, ta fakt nema chybu. U lin klientu je to s podporou obou protokolu horsi. V Gaim ani Kopete mi icq nejelo (distribucni balicky), kompilace taky nedopadla, tak jsem je dal nepokousel. Centericq je supr, ale to pouzivam pouze na navsteve :). Takze jsem skoncil u PSI a icq transportu.
Pokud ti jde ale jenom o icq (vazne se te nikdo nesnazi premluvit na jabber ;)), tak je asi nejlepsi volbou LICQ. Ma plugin pro gtk i qt, takze vsude nevypada nejhur a taky se vsude umi schovat do tray.
Co mi oproti Mirande chybi u vsech klientu, je definovani klavesovych zkratek. Vybrani zpravy(psi i licq prostredni tlacitko na ikonce), ukazeni/schovani okna, rychle hledani atd. To ze si muzu nadefinovat klavesove zkratky about Kopete, about KDE me prilis neuspokojuje :).
Jan Vodolan aura:33
25. 8. 2006 12:24 Nový

Re: Každý názor musí mít titulek.

celé vlákno
SIM
... odpověd na dost vašich (myslím nejen od Matesa) nářků je SIM. Zkuste ho ((-:
W
Mates
Mates (neregistrovaný)
25. 8. 2006 13:19 Nový

celé vlákno
SIMa jsem zkousel asi tak pred ctyrma peti rokama. No nebyl spatnej, mam ale pocit, ze umi pouze icq. A ja bych nerad mel pusteny dva klienty. Jinak sem ho pak ve win vymenil za zminovanou Mirandu :). Jeste teda mrknu, jestli umi i jabber.
Boleslav Sikora
25. 8. 2006 13:38 Nový

celé vlákno
Sim uz dnes umi cca 5 protokolov ICQ&AIM, Yahoo, Jabber, LiveJournal, MSN.
Alim
Alim (neregistrovaný)
25. 8. 2006 22:41 Nový

celé vlákno
Miranda Jabber umí a dá se přes Wine spustit i pod Linuxem, nebudou sice fungovat asi veškeré pluginy, ale kamarád jí pod Linuxem používá a je spokojenej. Miranda umí víc jak 20 protokolů, ovšem většina není přímo v základní verzy a je nutno je stáhnout. Zrovna nedávno jsem si všiml že přibyl protokol SIP.
Jinak, kdyby to záleželo jen na mě, tak bych byl pro hromadnej přechod z ICQ na mnohonásobně lepší Jabber.
jard
jard (neregistrovaný)
11. 9. 2006 23:59 Nový

celé vlákno
Kdyz promluvis vsechny lidi co mam na icq at prejdou na jabber, tak ja sve icq number i s heslem klidne poskytnu linuxove komunite ;-P
repli
repli (neregistrovaný)
19. 9. 2006 9:35 Nový

podobny problem

celé vlákno
ja mam kopete, jednu dobu do blblo tem z MSN tak stacilo aby si oni restartovali :)
wayne
wayne (neregistrovaný)
9. 10. 2006 10:15 Nový

qip

celé vlákno
tak tu ma win navrch.. http://qip.ru .. skoda ze nie je port aj pre *nix

Školení: Linux – Firemní server

Na třídenním školení se naučíte nainstalovat a spravovat kompletní linuxový server do Vaší firmy se všemi základními službami, které potřebujete pro provoz Vaší sítě, firemních emailů a webových stránek.

Podrobnější informace a přihláška